Ukinuta presuda za ubistvo ljubavnika: Dogovorili obračun na Facebooku

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Bošku Kovačeviću (30) i Peri Miroviću (45) kojom su u Okružnom sudu Istočno Sarajevo bili osuđeni na po 12 godina i četiri mjeseca zatvora za ubistvo Davora Vitića (33) iz Milića. Mirović je samo osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, potvrđeno je za “Avaz” iz Vrhovnog suda RS.

Djelimično usvojene žalbe tužioca i odbrane

– Djelimičnim uvažavanjem žalbi okružnog javnog tužioca u Istočnom Sarajevu i branilaca optuženih Boška Kovačevića i Pere Mirovića, preinačava se presuda Okružnog suda u Istočnom Sarajevu broj 14 0 K 003718 18 K od 06.02.2020. godine, tako da se optuženi Pero Mirović, za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, za koje je tom presudom oglašen krivim, osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, dok se ta presuda, u dijelu koji se odnosi na optužene Boška Kovačevića i Peru Mirovića i krivično djelo teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 5. u vezi sa članom 37. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a optuženog Boška Kovačevića i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, ukida, i u tom dijelu, predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje, navela je u odgovoru za “Avaz” Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS.

Boško Kovačević (30) i Pero Mirović (45) osuđeni su u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na po 12 godina i četiri mjeseca zatvora zbog ubistva Davora Vitića (33) iz Milića, ljubavnika Kovačevićeve supruge Biljane.

Obojica su proglašena krivima da su kao saizvršioci počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja. Zločin se dogodio 21. jula 2018. godine na lokalnom putu u mjestu Bogaz kod Han-Pijeska.

Ubijeni Davor Vitić

Vitića metak pogodio u čelo

Kovačević je prethodno preko Facebooka primao prijeteće i uvredljive poruke od Vitića. Razlog za to je bila Kovačevićeva svađa sa suprugom upravo zbog njene ranije veze s Vitićem. Vitić je najavio Kovačeviću svoj dolazak u Han-Pijesak kako bi se obračunali. Kovačević i Mirović potom su se dogovorili da Vitića dočekaju s puškama.

– Kada je Vitić Golfom 2 stigao na dogovoreno mjesto, ugledao je optužene kako mu idu u susret, naoružani puškama. Pokušao je da, vozeći u rikverc, pobjegne nazad, ali mu to nije uspjelo. Optuženi su prema njemu ispalili dva hica. Vitić je pogođen u čelo i metak je prošao kroz glavu i izašao na potiljak te je na mjestu ostao mrtav – navodilo se u optužnici.

Tokom uviđaja policija je pronašla dvije puške koje su korištene u zločinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79