Ulice Srebrenice puste, nema ni automobila sa srbijanskim tablicama kao u novembru

Za razliku od poništenih novembarskih izbora kada su glasači u ranim jutarnjim satima u velikom broju izašli na birališta, jutros nema gužvi na biračkim mjestima i šetnje birača srebreničkim ulicama.

Nema ni automobila sa srbijanskim tablicama, kao što ih je bilo u novembru kada se stjecao dojam da se Srebreničani nalaze u nekom gradu Srbiji, a ne u svom.

Da li zbog udaljenosti, glasači iz Srbije koji imaju pravo glasa, na izbornim mjestima u Skelanima, Crvici i Srebrenici još nisu stigli ili su se zasitili dolazaka na izbore.

Većina Bošnjaka neće izaći na glasanje, a na biračkim mjestima je vrlo mali broj bošnjačkih biračkih članova. Na nagovor Inicijative „Moja adresa: Srebrenica“, većina je odustala od učešća na izbornim mjestima, iako su ranije završili obuku.

Članovi koji su odustali od biračkih mjesta potpisali su izjavu da neće učestvovati na biračkim mjestima i time se odrekli novčane naknade od 100 maraka. Pribojavaju se krivičnih prijava, koje će, kako je najavljeno, pokrenuti Općinska izborna komisija Srebrenica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79