Umro Muharem Fišo!

Bivši ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo je preminuo u 58. godini, piše Avaz.

Fišo je rođen 1. septembra 1964. godine u Trznju, općina Hadžići, gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu je završio u Sarajevu od 1979. – 1983. godine, a nakon završene srednje škole prvo zaposlenje je u ŽTP-u Sarajevo u OOUR-u prevoza željeznicom na radnom mjestu referent za organiziranje prevoza robe.

Nakon toga postaje rukovodilac nabavke i prodaje trgovniskog preduzeća „Željeznički konzumi“ d.o.o. Sarajevo gdje ostaje sve do početka agresije na RBiH. Paralelno uz rad završava višu školu u Beogradu i stječe zvanje komercijaliste. Nakon demobilizacije iz Armije RBiH stječe zvanje diplomirani ekonomista te je magistrirao u septembru 2015. godine.

Za vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992-do 1995 godine angažuje se u jedinici 1.Korpusa 109. Brdske brigade Armije RBiH gdje ostaje sve do kraja agresije na našu zemlju. Tokom agresije na RBiH obavljao je niz dužnosti, unaprijeđen je u čin poručnika ARBiH.

Prije nego što je postao ministar za boračka pitanja KS, bio je direktor preduzeća „Park“. Svojevremeno je bio i potpredsjednik Rukometnog kluba Hadžići i član Udruženja za ostvarivanja prava boraca RVI i šehidskih odnosno porodica poginulih boraca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79