Unuka sarajevskih ljekara poginula u Americi: 18-godišnja Katarina bila je primljena na prestižno sveučilište…

Katarina Bošković (18), kćerka nekada sarajevskih ljekara, poginula je u saobraćajnoj nesreći u dok je dvoje njenih prijatelja preživjelo udes.

Katarina je stradala kada se automobil u kojem je bila, zakucao u drvo. Djevojka, koja je bila suvozač, ostala je na mjestu mrtva.

Katarina je bila dijete ljekara, koji već godinama žive u Massachusettsu, a vijest o njenoj tragičnoj smrti na društvenim mrežama podijelili su prijatelji porodice.

– U osamnaestoj godini u saobraćajnoj nesreći život je izgubila Katarina Bošković, kćerka Ognjenke Nadaždin i Svjetlana Boškovića, mojih kolega i prijatelja sa fakulteta u Sarajevu, koji žive ovdje u Massachusettsu. Katarina je bila briljantan đak, sportista, budući ljekar, koja je na jesen trebalo da započne studije na McGill univerzitetu u Montrealu, Kanada.

Za ljude iz Bosne, Ognjenkina majka Mira Nadaždin je bila profesor mikrobiologije na Medicinskom fakultetu, a Svjetlanov tata Sreten Bošković, profesor hirurgije i šef Klinike za transplantaciju – navedeno je u jednoj objavi na Facebooku.

Nesreća u kojoj je Katarina stradala dogodila se 7. maja, samo tri nedjelje nakon što je proslavila maturu.

Američki mediji objavili su pismo njenih roditelja.

– Ket je bila divna osoba i težila je da svima pruži ruku i pomogne. Provela je bezbroj sati kao trkački trener i pomagala je drugima da ostvare uspjeh – napisali su.

Pored mjesta gdje je Katarina stradala, prijatelji i porodica ostavili su cvijeće i upalili svijeće.

Mladić koji je vozio automobil je lakše povrijeđen i mogao bi biti optužen za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom kada se završi istraga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79