Uoči Međunarodnog dana medicinskih sestara: UKC RS zapošljava 30 učenika Medicinske škole u Banjoj Luci

Uoči Međunarodnog dana medicinskih sestara: UKC RS zapošljava 30 učenika Medicinske škole u Banjoj Luci


Univerzitetski klinički centar RS-a najavio je kako će u narednom periodu zaposliti 30 učenika Medicinske škole u Banjoj Luci.

Uoči Međunarodnog dana medicinskih sestara koji se tradicionalno obilježava 12. maja svake godine, generalni direktor UKC RS-a Vlado Đajić i pomoćnik generalnog direktora za zdravstvenu njegu Slađana Vranješ posjetit će 4. maja Medicinsku školu u Banjoj Luci.

Tom prilikom, najavit će se prijem 30 učenika koji su završili Medicinsku školu (medicinskih sestara /tehničara) u radni odnos.

“Prošle godine smo prvi put u historiji Medicinske škole i UKC-a, ali i regiona, u jednom danu zaposlili pedesetero mladih ljudi koji završavaju Medicinsku školu. Na taj način željeli smo da pokažemo brigu o ovim mladim ljudima i da ih zadržimo u zdravstvenom sistemu RS-a. Nastavljamo u tom duhu i ove godine bit će zaposleno njih trideset. Njihovo zapošljavanje jeste potreba naše ustanove, ali istovremeno i naša želja i obaveza”, rekao je Đajić.

Također, naglasio je kako je cilj da građani dobiju bolju zdravstvenu zaštitu.

“Želimo da osnažimo ovaj medicinski kadar koji predstavlja stub zdravstvenog sistema, kako bi nastavili da rade i žive u RS-u, a sve s ciljem da naše stanovništvo dobije dobru zdravstvenu zaštitu”, rekao je Vlado Đajić.

Podsjećamo, Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se u znak sjećanja na datum rođenja Florence Nightingale, engleske bolničarke, reformatora sanitetske službe i osnivača prve škole za medicinske sestre.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija