Upozorenje građanima zbog učestalih požara

Učestali su požari na području općine Kalesija. Iz općinske uprave apeliraju da građani ne pale vatru na otvorenom.

– Ovih dana, kad je naša općina, kao i cijela država, u vanrednoj situaciji zbog pandemije zaraze, učestali su požari na području naše općine, čime se dodatno opterećuje funkcionisanje općinskih službi. Ovom prilikom molimo sve građane općine Kalesija da ne pale vatru na otvorenom i time rizikuju izazivanje požara. Ovo upozorenje je i apel svima da budemo odgovorni prema sebi i svom okruženju – navedeno je u saopćenju.

Svako ugrožavanje života i imovine paljenjem vatre i izazivanjem požara je krivično djelo, a također je i materijalna odgovornost, upozoreno je.

Profesionalna vatrogasna jedinica će gasiti požare, ali će u skladu sa zakonom, protiv svakoga za koga se utvrdi odgovornost biti podnesene prekršajne i krivične prijave, što podrazumijeva i materijalnu odgovornost te znači da će biti fakturisani troškovi intervencije.

– Molimo vas još jednom, ne palite vatru koja je rizik za izbijanje požara. U protivnom, snosite pravnu i materijalnu odgovornost – apeliraju iz Općine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79