Upozorenje iz BH Telecoma: Kradu se lični podaci u svrhu zloupotrebe

Kompanija BH Telecom obavijestila je sve korisnike da je ponovo pokrenuta lažna nagradna igra koja se reklamira na web stranicama koje nisu na domeni u vlasništvu BH Telecoma.

“Poruke koji korisnici dobivaju na ovim web stranicama u ime BH Telecoma najčešće imaju za cilj pribaviti lične podatke u svrhu zloupotrebe, a mogu sadržavati i linkove na zlonamjerne stranice ili datoteke. U ovom slučaju radi se o lažnim porukama koje korisnici dobivaju, a sadrže obavijest o osvajanju vrijednih nagrada – mobilnih telefona, te traže lične podatke, kao i plaćanje dostave mobilnih uređaja na adresu – navode iz BH Telecoma.

Iz BH Telecoma naglašavaju da ova kompanije nije organizator niti na bilo koje način učestvuje u navedenoj nagradnoj igri u kojoj se traže lični podaci učesnika.

“Link nećemo objaviti radi zaštite podataka naših korisnika, jer svaki dolazak na navedenu stranicu potencijalno može izvršiti neku malicioznu radnju na vašim uređajima, što može uključivati krađu podataka, finansijsku štetu ili instaliranje virusa na uređajima.

Navode da se svaka komunikacija sa korisnicima se isključivo odvija putem naše web stranice i službenih profila na društvenim mrežama, te da su pokrenuli sve potrebne radnje za blokiranje navedenih lažnih web stranica.

⛔ VAŽNO OBAVJEŠTENJE – LAŽNA NAGRADNA IGRA ⛔Poštovani korisnici usluga BH Telecoma, informišemo vas da je ponovo…

Gepostet von BH Telecom am Dienstag, 24. Dezember 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79