Upozorenje za građane: Ako imate ove proizvode hitno ih vratite, sadrže štetne materije

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine izdala je važno upozorenje građanima u vezi s proizvodima koji predstavljaju potencijalnu opasnost za javno zdravlje i sigurnost.

U ovom slučaju, u pitanju su proizvodi koje uvozi firma Pepco, a Agencija je identificirala probleme koji mogu biti štetni po potrošače.

Jedan od proizvoda je torbica za žene pod PLU brojem 599589, proizvođača Pepco Poland Sp. z o.o, s uvoznikom Pepco B-H d.o.o. Sarajevo.

Otkriveno je da ova torbica sadrži ftalate u količini većoj od dozvoljene. Ftalati su organski kemijski spojevi koji se koriste kao plastifikatori, no njihova prisutnost u proizvodima može izazvati ozbiljne probleme, uključujući poremećaj hormonalne ravnoteže i probleme s razvojem.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod su pozvani da ga odmah vrate u najbližu Pepco prodavnicu. Trošak kupovine će im biti vraćen, a rok za povrat proizvoda je do 17. jula 2024. godine.

Drugi proizvod koji je bio predmet upozorenja su pakovanja od dva bodija za bebe-djevojčice pod PLU brojem 597227. Ovaj proizvod može izazvati gušenje zbog mogućnosti odvajanja malih dijelova. I ovdje se kupcima preporučuje da vrate proizvod u najbližu Pepco prodavnicu, gdje će im biti vraćen trošak kupovine, bez potrebe za računom, do istog roka – 17. jula 2024. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79