“Uskoro su planirali da se žene”: Poginuli testirajući kupljeni automobil

Četiri porodice iz sela Lukare kod Novog Pazara, ostale su u nedjelju veče bez sinova, nerazdvojnih prijatelja, koji su stradali u stravičnom udesu.

Peti mladić u posljednjem trenutku odlučio da ne uđe u kola smrti

U direktnom sudaru poginuli su Amel Ibrahimović (21), Amar Ujkanović (21), Senad Đerlek (22) i Mithat Hamidović (23). Dvije osobe iz drugog automobila su povrijeđene.

– Šta nas zadesi, ovako malo selo da u trenu ostane bez četvorice mladića koji nikada mrava nisu zgazili. Momci za primjer – priča jedan od starijih mještana, prenosi Blic.

Amar, Senad i Mithat u nedjelju veče jedva dočekali da vide automobil koji je Amel u kupio i doterao iz Kraljeva.

Detalji nesreće u kojoj su poginula četiri mladića: Imali su između 22 i 29 godina

 

– Dovezli su se do prodavnice koju drži njegov otac Nazim i tu ostavili svoje automobile, a seli u Amelov “golf” kako bi ih on provozao. Uputili su se ka Novom Pazaru, ali su u povratku, negdje oko 9.30 doživjeli udes, na samo par stotitna metara od kuća – pričaju okupljeni.

Kako je došlo do udesa još uvijek se ne zna tačno. Pretpostavlja se da je Amelov “golf” u blagoj desnoj krivini prešao u lijevu traku i direktno udario u vozilo iste marke, a potom se i odbio u sklad iznad puta. Preminuli su na licu mjesta.

Koliko je udes bio stravičan govore i slike smrskanih djelova automobila vidljivih dan kasnije.

Da tragedija bude veća, Ibrahimović i Ujkanović su planirali uskoro da se žene, Hamidović je to uradio ljetos, a Đerlek, jedinac, prije nekoliko dana.

Sredinom ljeta prošle godine, gotovo na istom mjestu, stradala su trojica momaka Almir Sulejmanović (24), Džemil Nuradinović (23) i Demir Smajović (22), a još trojica su teško povrijeđena u direktnom sudaru audija i opela.

Ovo su četiri mladića koja su preminula u saobraćajnoj nesreći

Polovinom septembra 2015. godine, samo par kilometara dalje, poginuli su Faris Šemsović (20), Mervan Džanković (21) i Elmedin Tutić (17) kada su “mercedesom” probili ogradu mosta i sa 30 metara visine pali u livadu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79