Uskoro zasebna jedinica u MUP-u KS: Kriminalističko-obavještajna jedinica (KOJ)

 

Uprava policije Kantona Sarajevo planira u narednom periodu uspostaviti Sektor za kriminalističko-obavještajne poslove, saznaje Klix.ba.

Kriminalističko-obavještajna jedinica (KOJ) već postoji u strukturi sarajevskog MUP-a i nalazi se u Sektoru kriminalističke policije, ali novi plan je da djeluje kao zaseban sektor, koji će biti pod direktnom komandom policijskog komesara.

Iz Uprave policije KS su nam potvrdili da je u cilju unapređenja efikasnosti rada svih organizacionih jedinica te optimizacije ljudskih i materijalnih resursa planirana uspostava Sektora za kriminalističko-obavještajne poslove kao osnovne organizacione jedinice.

Budući sektor KOJ-a za cilj bi trebao imati poslove koji su prema zakonu u nadležnosti kantonalnog MUP-a i ne bi ulazio u nadležnosti i obavještajne aktivnosti koje rade OSA ili SIPA piše Klix.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MUP KANTONA SARAJEVO (@mup_ks)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79