Usred afera u RS-u žele ukinuti Agenciju za lijekove BiH: Nastavljaju li sa radom uprkos prijetnjama?

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine nastavlja s redovnim aktivnostima, podcrtano je to danas iz ove Agencije nakon što je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, jučer izjavio da od kraja iduće sedmice Agencija neće djelovati u RS-u.

“Povodom jučerašnjih izjava neodgovornih pojedinaca, obavještavamo javnost da Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima propisanim nadležnostima i obavezama”, navodi se u saopćenju Agencije.

Kako naglašavaju, to se posebno odnosi na obavezu prema Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, u smislu redovnog izmirivanja troškova zakupnine za zgradu u kojoj se nalazi sjedište Agencije u Banjoj Luci.

Podsjetimo, Dodik je rekao da će za 2-3 dana predložiti lex specialis Narodnoj skupštini RS koja će to usvojiti i regulirati pitanje snabdijevanja bolnica.

Prema njegovim riječima, suština tog zakona jeste da će “biti proglašeno nevažećim djelovanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH na prostoru RS i uspostavljen novi sistem”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79