Usvojena inicijativa da se rukometna reprezentacija nagradi sa 100 hiljada KM, zaključak Lane Prlić odbijen

Vanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH počela je u Sarajevu.

U Parlamentu se nalaze i predstavnici boraca. S današnje sjednice izostanak su opravdali Zeid Mujić, Suad Kaknjo, Tahir Nuhić, Mirvet Beganović i Mujo Hasić.

Na samom početku današnje vanredne sjednice usvojena je inicijativa Samera Rešidata da se rukometašima BiH koji su se plasirali na Evropsko prvenstvo izdvoji 100.000 KM nagrade. Inicijativa je usvojena sa 57 glasova za, sedam je bilo suzdržano, a pet protiv.

Zastupnica SDP-a Lane Prlić je predložila zaključak kojim se obavezuje Vlada FBiH da u roku od 18 mjeseci realizira sve zakonom predviđene aktivnosti za uspostavu nove deponije u Mostaru, a da se za deponiju ”Uborak” pripremi adekvatan plan sanacije nije usvojen, piše Avaz.

Inače, Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas bira novo rukovodstvo, a kako je neposredno prije početka sjednice rečeno iz SDP-a, Mile Atlagić iz ove stranke na sjednici Komisije za imenovanje je potpisao da neće prihvatiti tu funkciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments