Užas u komšiluku: 15 maskiranih huligana upalo na izložbu, bacilo suzavac i devastiralo sve… (VIDEO)

Grupa od 15 mladića sa maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je na izložbu u okviru Festivala “Novo doba”, bacila suzavac i pocijepala izložene radove.

Kako za Nova.rs navodi Marko Somborac, jedan od učesnika izložbe, strip grupa koja je autor ovog događaja, sinoć je prijavila policiji prijetnje smrću, ali je, uprkos tome, došlo do napada.

Izložba se održava u Staroj kapetaniji u Zemunu, a nakon šerovanja pojedinih “crnohumornih” stripova, krenula je lavina negativnih reakcija na društvenim mrežama, nazivajući ih satanistima, nakon čega je prvo došlo do prijetnji smrću autorima izložbe, da bi sinoć došlo do upada.

Kako za Nova.rs kaže Marko Somborac, u trenutku napada huligana na izložbi su bili dežurna umjetnica i jedna osoba iz obezbjeđenja.

“Nisu joj prijetili. Samo su upali, bacili suzavac, cijepali radove i krenuli da bježe. Ona je krenula za njima i pokušavala da im objasni šta je umjetnost”, priča poznati strip crtač.

Somborac dodaje da je do upada vandala došlo iako su sinoć oko 19 sati policiji prijavljene prijetnje smrću koje su dobijali učesnici izložbe.

“Policija se nalazi na minut od mjesta događaja. Kod ljudi, očigledno, postoji nerazumijevanje crnog humora. Niko od njih, naprimjer, nije prijavio komšiju koji bije ženu. Uprkos ovom događaju, mi imamo još dvije izložbe zakazane”, navodi Somborac.

Kustos izložbe Ivana Đorđević izjavila je jučer za “Novosti” da u pozadini ove izložbe ne stoje ni masoni, ni balije, ni ustaše, već je riječ o radovima koji stilski brutalno prikazuju brutalnost vremena u kome su stvarani, a to su bile devedesete godine prošlog stoljeća.

Ona je navela da je ista grupa u Staroj kapetaniji izlagala prije 24 godine i da tada, kao i nikada do sada, nije bilo reakcija na radove koji žanrovski pripadaju andergraund stripu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79