Užas u Mirkovcima: Kamion sletio s puta, probio kuću i uletio u sobu dok je dijete bilo unutra

Jutros se dogodila dramatična nezgoda u Mirkovcima kod Vinkovaca kada je kamion sletio s puta i probio kuću, povrijedivši dvije osobe. Prema informacijama iz vukovarsko-sremske policije, kamion se zabio direktno u dječju sobu u kojoj je u tom trenutku boravila 14-godišnjakinja.

Prema izvještajima, 14-godišnjakinja je prevezena u vinkovačku bolnicu, gdje su joj liječnici pružili medicinsku pomoć. Njene povrede su lakše prirode, uključujući nagnječenje i posjekotinu na području glave, te joj je zašivena rana. Iako je bila traumatizirana, djevojčica je bila pri svijesti i reagovala na liječenje.

Vozač kamiona također je povrijeđen u incidentu, pri čemu je pretrpio frakturu nosa. Uprkos tome, vozač je, na svoj zahtjev, odlučio napustiti bolnicu nakon pružene medicinske pomoći.

Marko Mikšić, vlasnik kuće u koju je kamion udario, iznio je svoje iskustvo ovog dramatičnog događaja.

“Probudio sam se, krenuo piti kafu i odjednom sam čuo da je puklo staklo, zatresla se i kuća, pomislio sam u trenu da nije potres. Ali žena dolazi i viče: ‘Dolazi hitno gore, pao je krov!'”, rekao je Mikšić.

Kamion je izazvao ozbiljnu materijalnu štetu kada je bukvalno uletio u kuću, probivši zid i završivši u dječjoj sobi.

“Kad sam došao, imao sam što vidjeti. Morao sam vrata razvaliti da bih ušao. Reko – ‘ženo, nije krov. Kamion nam je uletio u kuću’. Na glavu moje kćerke pao je krov ili cigla, još ne znam. Žena je iz bolnice javila da ništa nije polomljeno, ali su joj zašili glavu. Djevojčica je pri svijesti”, dodao je Mikšić.

Očekuje se da će više detalja biti dostupno nakon što policija završi uviđaj na mjestu nesreće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79