Munjiću sutra ističe ugovor za v.d. direktora FUP-a: Šta će učiniti Nermin Nikšić?

Munjiću sutra ističe ugovor za v.d. direktora FUP-a: Šta će učiniti Nermin Nikšić?


Beznadežno kompromitiranom v.d. direktoru Federalne uprave policije, Vahidinu Munjiću sutra ističe rok od tri mjeseca na koji je privremeno ovlašten od strane Vlade FBiH da rukovodi federalnom policijom.

Iako je po sili Zakona o policijskim službenicima FBiH, Munjić morao biti suspendiran odmah po saznanju da se protiv njega vodi krivična istraga za teška koruptivna djela, premijer federalne Vlade Nermin Nikšić propustio je to, do sada, učiniti samo iz njemu poznatih razloga.

Kako god bilo, prema informacijama Crne hronike, protiv produženja Munjićevog “vladanja”,FUP-om, ozbiljno je upozorila američka ambasada u Sarajevu.

Tužilaštvo obavijestio FUP da se protiv v.d. direktora i šefa komandira vodi istraga

Teško je očekivati da će Nikšić odbiti ponudu koju de facto i ne smije odbiti.

Istovremeno američko upozorenje “pojačano”, je i odbijanjem hrvatskih ministara u Vladi FBiH, da dalje podržavaju Munjića na poziciji koja po važećem Zakonu o unutrašnjim poslovima FBiH i činjenici da je aktualni ministar FMUP-a, Bošnjak pripada upravo Hrvatima i kandidatu Svevladu Hoffmannu koji je po ocjeni Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH najbolje ocjenjeni hrvatski kandidat za poziciju direktora FUP-a.

Nikšić odbio staviti na dnevni red smjenu v.d. direktora FUP-a Vahidina Munjića


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija