Vasković tvrdi da su Keljmendi i Stojnić bili najvažniji “operativci” Osmice. Pročitajte žestok odgovor Denisa Stojnića

Vasković tvrdi da su Keljmendi i Stojnić bili najvažniji “operativci” Osmice. Pročitajte žestok odgovor Denisa Stojnića


Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, štitio je narkoposlove i “robu” Keljmendija i Stojnića svojih glavnih “operativaca” za paljevine, napade eksplozivom, prebijanja, zastrašivanja

Piše: Slobodan Vasković

“Evo na kod direktora, dogovaramo”, hvalisao se narkodiler Denis Stojnić svojim sagovornicima. Potom bi im preko “FaceTime” aplikacije slao zajedničke fotografije sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, direktorom OSA BiH iz njegove kancelarije.

Već sam ovo javio da su Elvis Keljmendi i Denis Stojnić izvršili niz teških krivičnih djela po nalogu Osmice – paljevine automobila, postavljanje eksplozivnih naprava, prebijanja… svih onih koji su na bilo koji način smetali direktoru OSA u njegovim teškim kriminalnim poslovima, primarno sa narkoticima. Ranije sam objavio da je Osmica bio informant brojnih NarkoBosova i NarkoGrupa kojima je odavao povjerljive podatke, a sve je naplaćivao u velikim iznosima.

Vasković opleo po sarajevskim opasnim momcima: “Njihova grupa je pokrivala Sarajevo i Istočno Sarajevo”

Osmica je tako poziciju direktora OSA BiH pretvorio u poziciju “direktora” NarkoGrupa i Organizovaih zločinačkih grupa koje su, zahvaljujući njegovoj pomoći i informacijama, nesmetano radile brojne prljave poslove. Keljmendi i Stojnić bili su najvažniji “operativci” Osmice. I jedan i drugi organizovali su paljevine i napade eksplozivom, a Osmica im je za vjernost uzvraćao tako što im je davao informacije koje su o njima i njihovim narkoposlovima prikupljali operativci OSA.

Na taj način, on je direktno ugrožavao živote pripadnika OSA koji su pokušavali da se bore protiv narkobandi radeći pošteno svoj posao i obavještavajući Agenciju o tokovima droge. Sve informacije, koje su se ticale Keljmendija i Stojnića, Osmica im je “nesenično” davao, a posebno one o njihovim tovarima narkotika, ukoliko bi se desilo da su ugroženi. “Roba” Stojnića i Keljmendija bila je maksimalno zaštićena informacijama direktora OSA BiH, kao i ostali prljavi poslovi kojima u se bavili. Stojnić I Keljmendi su se osjećali potpuno sigurnim i zaštićenim vjerujući da nikada neće doći kraj unosnim narkoposlovima koje je štitio Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH i, naravno, Diana Kajmaković, koja je još uvijek u Tužilaštvu BiH, iako sklonjena sa svih znalajnijih pozicija zbog saradnje sa narkoklanovima.

Oglasio se Stojnić nakon što ga Vasković nazvao narkodilerom: Spodoba ljudska treba da zna da sam ja sportista!

Povodom svega, danas je za govorio Denis Stojnić.

Slobodan Vasković piše i iznosi svoj sud na svom portalu o meni i kroz svoje gnusne laži pokušava da me opečati kao narko dilera. Zatim istu vijest prenese nekakav portal “press.ba“, bez da provjeri šta ova budaletina piše o meni. Čovjek koji je u Srebrenici maltretirao jadne starce koji su bili zarobljenici, što i ovaj snimak potvrđuje i on je našao za shodno da prlja moju čast i udara direktno na moj obraz i obraz mojih potomaka.

Prvo sam bio isklevetan da sam član nekakve izmišljene organizacije pod imenom Tito kartel, pa sam sad oklevetan da za Osmana Mehmedagića direktora OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE OSA dilam narkotike po Sarajevu. Za ovo što me je ovaj odbjegli novinar nazvao narko dilerom, ide mu tužba za klevetu i uvredu časti, a naravno i ovom “press.ba” portalu.

Kao prvo, ovaj magarac i spodoba ljudska treba da zna, da sam ja taj koji se bori protiv narko dilera i da sam ja sportista koji će sa svima da se slika, pozdravlja, druži, a to da li se neko bavi radnjama koje su nezakonite me ne zanima jer će svako da odgovara za svoja djela, kao i ja za svoja ako ne poštujem zakonska pravila. Ako ovaj dupeglavac to nije znao i nije mene nazvao za demant i ovaj drugi portal „press.ba“, onda je trebao da kontaktira ministra MUP-a Aljošu Čamparu, federalnog policajca Nermina Šehovića i istog direktora OSA agencije Osmana Mehmedagića , da mu oni potvrde šta ja radim za našu državu i kako sam upravo ja taj koji sklanja kriminal sa ulice.

Za sve to ja imam dokaze u vidu tekstualnih poruka (viber, whatsapp) i video zapisa kada sam više puta sa kolegom Nerminom Šehovićem sjedio u mojim objektima i njemu davao smjernice kako da djeluje, a ministru Aljoši Čampari slao i poruke i nekim još službenicima SIPA agencije. Ne zaboravimo, moje svjedočenje protiv Zije Mutapa i ostalih, gdje sam ja javno na portalu “Crne Hronike” i “FACE TV” rekao ko su ubice.

Zatim sam tužiocu Ćazimu Hasanspahiću dao indikatore i temeljne odrednice zašto Alisa Mutap ima amneziju i da je razlog jer je njen otac involviran u ubistvo. Koliko se sjećam nepunih mjesec dana nakon moje izjave u Tužilastvu i javnom servisu, su isti pohapšeni i sad odgovaraju pred sudom. A za druge akcije koje su u toku i koje slijede u kojima policija već djeluje i hapsi razne kriminalce, pitajte ove ljude koje sam vam nabrojao iz državnih organa i od njih ćete saznati kako ja djelujem i šta radim za svoju zemlju. Još jednom se izvinjavam auditorijumu, ako sam nekoga uvrijedio, ali ovo sam ja i kod mene važi : “Šta na umu to i na drumu.”

– I za kraj da kažem, članak portala koji je prenio Vaskovićev tekst je vrlo neozbiljan i u krajnju ruku smiješan, jer su stavili u tekst neke individue s kojima sam navodno u prijateljstvu, a upravo te individue su mi prije destak godina prevarom uzeli auta i naravno ja sam ih uspješno vratio, ali nisam nikad zaboravio. Sve u svemu ovo je jedna lakrdija i od portala i ovog starog lakrdijaša i ujdurmaša Vaskovića, rekao je Stojnić

A iz ovog teksta ovog dupeglavca Vaskovića, je jedino istina da ja sjedim s Direktorom. A ako nije Vasković znao, postoje pojedini informanti koji žele da sklanjaju drogu i razne vrste kriminala sa ulice! Sa Direktorom nikad niko ne može sjediti ako nije službeno lice, pa čak i informanti. Informanti sjede sa inspektorima, a ne sa direktorima agencija.

Ulaz od OSA-a i Federalnog MUP-a je pod video nadzorom, tako da sve ima sve snimljeno ko i kad ulazi u takvu instituciju. Gospodin ministar Aljoša Čampara također ima tu svoj kabinet, pa valjda bi on znao da li je neko drugi sem mene bio kod Direktora. Jer i tamo u službama ima ljudi koji vas ne vole i da je bilo ko drugi bio u toj instituciji sem mene, bilo bi već u javnosti.

Da se ja sa Direktorom sastajem javno ili u kancelariji, to se sve protokoliše. Da ponovim informanti koji žele da sarađuju sa kolegama OSA agencije, iz FUP-a ili SIPA-je, oni dolaze kod inspektora a ne kod Direktora Obavještajne službe. A kad me neko pita gdje sam i ako sam sa Direktorom, pa valjda cu reći da sam sa njim na sastanku i čujemo se kasnije. Pa Direktor OSA-e sjedi samnom i na javnim mjestima a kad je kriminal u pitanju, većinom ozbiljne slucčajeve rade nekorumpirani policajci iz FUP-a. Moram reći da ima i poštenih i u SIPA-i.

A ako ovo mrziteljima Bosne i Hercegovine nešto nije jasno, “FACE TO FACE” kod Senada Hadžifejzovića ili na “Crnoj hronici”. A ja ako dilam drogu za sebe ili bilo koga, tražim da me osude na doživotnu kaznu! Da napomenem još nešto, svi moji prijatelji imaju svoje živote, a ja imam svoj. Svako ko se kriminalom bavi ili bavio, će da odgovara bez povlastica. Ja ako se bavim krivičnim radnjama, ima da odgovaram a ne neko drugi.

Sa ponosom mogu javno da kažem, da je Direktor OSA-e Osman Mehmedagić čovjek koji me spojio sa nekorumpiranim istražiteljima i da su se mnogi kriminalaca sa ulice sklonili i dalje će se sklanjati. Ponosim se što sam dio tima, koji se bori protiv kriminala. A u Sarajevu se svako sa svakim druži ili poznaje, ali svako će za sebe odgovarati i snosit će posljedice ako se kriminalom bavi.

Ja se kunem u dragog Boga da nikad neću preći tu crtu i biti u kriminalnim poslovima, jer to mi je u krvi da se borim protiv kriminalaca. A to što bi pojedinci željeli biti uspješni na svim poljima kao ja i zbog ljubomore ne mogu da me gledaju, to njima na čast. Jer godinama pokušavaju da me prikažu nečim što nisam.

Nisu me nasekirali, čak se i smijem kad ova ljudska spodoba piše ovake neprovjerene informacije. Ponovit ću ako mu nešzo nije jasno, neka donese dokaze u studio “FACE TO FACE” i javno me prikaže. Samo me zanima, šta ćemo onda kad se dokaže da je lupao k'o Maksim po diviziji? Sve u svemu ovo je jedna lakrdija i od portala i ovog starog lakrdijaša i ujdurmaša Vaskovića.”

Prof. Denis Stojnć


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija