Vaspitaču telefon pun dječije pornografije!?

Vaspitaču Predškolske ustanove “Poletarac” u Odžacima u Srbiji određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje, odnosno sumnje da je fotografisao maloljetnu djecu, pišu mediji u Srbiji.

Vaspitač je priveden i saslušan nakon što se više roditelja prethodnih dana požalilo PU Smederevo na njegovo ponašanje.

Kako piše “Blic” cijeli slučaj je poprimio užasavajuće razmjere zato što je protiv osumnjičenog vaspitača I. O. podneseno više od deset prijava roditelja, koji sumnjaju da im je on zlostavljao i polno uznemiravao decu.

“Jedan četvorogodišnjak je rekao roditeljima da mu je vaspitač slikao polni organ. Informaciju su uzeli sa rezervom, ali su je morali provjeriti. Iz policije su ih poslali kod dečijeg psihologa koji je potvrdio da dijete ne izmišlja. Nakon toga je usljedilo hapšenje, ali je do jutra već pušten iz nekog razloga. Međutim, nakon par sati ponovo je priveden i određen mu je pritvor od 30 dana”, priča za “Blic” izvor upoznat sa detaljima incidenta.

Dodaje da je vještačenjem telefona osumnjičenog pronađena veća količina pedofilskih fotografija te da se u međuvremenu broj prijava roditelja popeo na preko 10 sa sve jezivijim detaljima da je osumnjičeni vaspitač njihovu decu “dirao dok vrše malu i veliku nuždu i govorio im kako je to njihova mala tajna”.

Na vajber grupama roditelja čija djeca pohađaju vrtić u kome radi osumnjičeni vaspitač počele su da kruže razne optužbe na njegov račun.

Tim povodom, zabrinuti roditelji najavili su svojevrsni protest ispred predškolske ustanove “Poletarac”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79