Vasvija Mehić (45) letvom pretukla sestrića zato što joj je uzeo mobilni telefon i nije htio da ga vrati. Umro je

Vasvija Mehić (45) iz Maglaja optužena je da je letvom nasmrt pretukla sestrića E. J. nakon što joj je uzeo mobilni telefon i nije htio da ga vrati, te za pokušaj ubistva poznanika N. S.

Prema optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Mehićeva je sestrića letvom zatukla 8. avgusta 2022. godine u jutarnjim satima u Misurićima kod Maglaja.

– U napuštenom pomoćnom objektu optužena je sa svojim sestrićem E. J. konzumirala alkohol. Nakon što je došlo do svađe zbog toga što je E. J uzeo njen mobilni telefon i nije htio da ga vrati, u namjeri da ga usmrti, napala ga je – navodi se u optužnici.

Kako se dalje navodi, udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, svjesna da ga na taj način može usmrtiti, što je, kako se tvrdi u optužnici, i htjela.

– E. J. je zadobio teške povrede od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo u Kantonalnoj bolnicu Zenica – stoji u optužnici.

Optužena je, nakon što je usmrtila sestrića, otišla i vratila se u večernjim satima sa A. Z, te je pozvala hitnu pomoć i policiju.

Mehićevoj se, dalje, na teret stavlja da je 12. decembra prošle godine u Starom Gradu u Maglaju pokušala ubiti N.S. nakon što joj je predložio da imaju seksualni odnos, što je ona odbila.

– N. S. ju je povukao prema krevetu da legne pored njega, a ona je u namjeri da ga liši života uzela cjepanicu i udarila ga devet puta u glavu i grudi. Bila je svjesna da ga ovi udarci mogu usmrtiti, što je i htjela, pa mu je na taj način nanijela teške tjelesne povrede – ističe se u optužnici.

Dodaje se da mu je cjepanicom polomila vilicu, jagodičnu kost i nos, nakon čega je pozvala hitnu pomoć i policiju, piše Glas Srpske.

Optužnici protiv Mehićeve zbog krivičnog djela ubistvo sa krivičnim djelom ubistvo u pokušaju, podiglo je Kantonalno tužilaštvo ZDK, a potvrđena je od strane sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79