Vaterpolisti u Crnoj Gori brutalno napadnuti bejzbol palicama

U neposrednoj blizini bazena Sportskog centra “Morača”, vaterpolisti kluba Budućnost napadnuti su od strane nepoznatih osoba naoružanih mačetama i bejzbol palicama. Tom prilikom jedan od njih, vaterpolo reprezentativac Crne Gore, zadobio je teže povrede.

Klub je izdao sljedeće saopštenje: „28.05.2024. godine u 17:20 u parku koji je u neposrednoj blizini gradskih bazena, nakon završenog trenažnog procesa, grupa vaterpolista uputila se prema svojim kućama. U tom trenutku bili su napadnuti od strane više nepoznatih osoba koje su na glavama imale fantomke, a u rukama mačete i bejzbol palice.

Tom prilikom ozbiljne povrede zadobio je perspektivni mladi sportista našeg kluba, vaterpolo reprezentativac mlađih kategorija Crne Gore, nosilac srebrne medalje sa Evropskog prvenstva, odigranog 2023. godine u Podgorici, stipendista Ministarstva sporta Crne Gore, koga u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste: izuzetno miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak.

Ovim putem molimo medije da objave ovo saopštenje i svojim narednim tekstovima utiču na kompletno društvo koje mora stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ima za cilj namjerno povređivanje i nanošenje bola drugim osobama, bilo psihičkog ili fizičkog.

Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim idu naša djeca. Cijeli slučaj je prijavljen policiji i nadamo se da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu“, navodi se u saopštenju Vaterpolo kluba Budućnost.

Klub apeluje na brzu reakciju nadležnih organa kako bi se zaštitili mladi sportisti i kaznili počionioci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79