Večeras tribina Žena SDA: Državna predsjednica ne želi na tribini kantonalnu jer joj je bila protukandidatkinja

Večeras će biti održana tribina pod nazivom “Snaga žene u izbornom procesu”, u organizaciji Žene SDA Mostar.

Kako je najavljeno, na tribini će se obratiti predsjednica Organizacije Žene SDA Mostar, Mumbera Berberović, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, Salem Marić, te predsjednica Organizacije Žene SDA Bosne i Hercegovine, Kenela Zuko.

To ne bi bilo interesantno da organizacija tribine na ovakav način nije primjer koji ukazuje na probleme koji vladaju među članicama ove organizacije.

Naime nedavno izabrana državna predsjednica Žena SDA, Kenela Zuko, vodila je, prilikom izbora za tu poziciju žestoku borbu sa svojom protukandidatkinjom Alisom Hajdarović iz Mostara, inače kantonalnom predsjednicom Žena SDA.

Da bi joj pokazala da joj nije oprostila što je uopće ušla u utrku sa njom, Kenela Zuko joj je odlučila uskratiti “čast” da bude dio organizacije ove, kako su naveli, svečane tribine. U lancu hijerarhije je potpuno izignorisala činjenicu da je Alisa Hajdarović kantonalna predsjednica te je u potpunosti izostavila iz protokola u gradu gdje bi Hajdarović trebala biti domaćin.

“U jedinstvu je snaga” je smislena parola, no u Stranci demokratske akcije, u svim strukturama i na svim nivoima, sve teže provodiva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79