Velika Britanija: Podržavamo odluke visokog predstavnika u odgovoru na nezakonito i protu-ustavno djelovanje vlasti RS

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas se vanredno obratio javnosti gdje je odluku o poništavanju zakona koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

NSRS je donio odluku o nepriznavanju odluka visokog predstavnika i Ustavnog suda na prostoru manjeg bh. entiteta.

Povodom Schmidtovih odluka, oglasili su se i Ambasade Velike Britanije.

Oni su dali podršku za odluke visokog predstavnika u odgovoru na nezakonito i protu-ustavno djelovanje vlasti Republike Srpske.

“Ujedinjeno Kraljevstvo pozdravlja i u potpunosti podržava današnje odluke visokog predstavnika s ciljem sprječavanja stupanja na snagu ovog zakona i unaprijeđenja Krivičnog zakona BiH kako bi se relevantnim pravosudnim i institucijama za sprovedbu zakona dali načini za djelovanje na pokušaje podrivanja ustavnog poretka.

Djelovanje koje su poduzele vlasti u Republici Srpskoj je jasan i besraman pokušaj ispitivanje okriva i stabilnosti ove zemlje. Svi političari i zvaničnici ne trebaju imati zablude – ovakvo ponašanje je nezakonito, protu-ustavno i neprihvatljivo”, napisali su iz Britanske ambasade.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79