Vico Zeljković: Najoštrije osuđujem incident koji se desio u Sarajevu

U Sarajevu se sinoć desio incident kada je na nogometnom turniru za djecu napadnuta grupa roditelja iz Beograda, a jedan roditelj je lakše povrijeđen oštrim predmetom. Sarajevska policija je tokom dana lišila slobode 10 osoba za koje se vjeruje da su učestvovale u ovom događaju.

Slobode lišeno još šest osoba zbog napada na Srbe na Ilidži

Incident je na svom Facebook profilu komentarisao i predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

“Najoštrije osuđujem incident koji se desio u Sarajevu na omladinskom fudbalskom turniru. U stalnom sam kontaktu sa predsjednikom Fudbalskog saveza Beograda g. Markom Zdravkovićem i sa predstavnicima FK Zvezdara, kojima stojim na raspolaganju za bilo kakvu pomoć.

Svi mi kao društvo i ljudi iz sporta moramo zauzeti jasan stav prema ovakvim pojavama i preduzeti sve što je u našoj mogućnosti da se više nikada i nigdje ne ponove.

Nadam se da će nadležni organi pronaći i sankcionisati sve počinioce nemilog događaja na turniru u Sarajevu i da se ovakve stvari više neće dešavati.

Fudbal je u ovom uzrastu prije svega druženje i prijateljstvo, te se nadam da sve ovo neće uticati na ljubav djece prema sportu i fudbalu”, napisao je Zeljković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79