(VIDEO) Bajkeri dobrog srca riješili porodici stambeno pitanje i organizirali im vjenčanje

Prijateljstvo s bajkerima iz Travnika, Selminu i Aldini Karač donijelo je vlastiti dom. Otkupili su kućicu u kojoj su sa dvoje djece živjeli kao podstanari i nadaju se da su problemi konačno iza njih. Bajkeri Moto kluba “Old Town” Travnik su sasvim slučajno na FB pronašli ovu porodicu koja živi u teškim uslovima te su odlučili krenuti u akciju.

– Putem jedne organizacije su mi prijatelji rekli da na području Novog Travnika postoji porodica koja ima dvoje djece i koja živi u vrlo teškim uslovima. Ispala nam je to šansa da otkupimo kuću za ovu porodicu – rekao je Nedeljko Grahović iz pomenutog moto kluba, koji su pomogli i u samoj obnovi kuće. – Nismo mogli ostati ravnodušni. Isti dan smo počeli prikupljati sredstva i odazvalo se mnogo ljudi koji su pomogli. Ja se nadam da će im sve ovo biti jedan dobar oslonac da idu dalje i da se bore za svoju porodicu – dodao je Grahović.

Bitno mi je da sad odradimo ovaj sprat kuće, da ne bude hladno i da se djeca mogu igrati. U ovoj kući smo bez struje živjeli najmanje dvije godine. Svaku noć nam je gorila svijeća i morao sam priključiti struju od komšije, ali jedva čekam da se “skinem sa nje” i imam svoju struju – izjavio je Selmin. Porodica Karač trenutno živi od jedne plaće, one koju Selmin zaradi radeći u obližnjoj pilani. Nije to, kažu, ni približno dovoljno za sve potrebe njihove djece, ali situacija u državi je takva da do boljeg posla teško mogu doći.

– Ne možeš ni u šumu otići i raditi ako nisi “dobar” sa šumarom. Zbog šume sam išao po sudovima, ali to mi više ne treba da idem i da ostavljam svoju ženu radi jedne šume. Ide se “u minus” jer se svaki dan mora djeci donijeti pelene ili čokoladicu i sve to sa 450 KM – rekao je Selmin. Upravo je teška finansijska situacija razlog zbog čega se Selmin i Aldina još nisu vjenčali. Međutim, i za to su se pobrinuli motociklisti iz Travnika koji su im osigurali dan za pamćenje prenosi Tuzlanski.

 

Kemal Duraković, predsjednik “Švicarca”, od Addiko banke naplatio oko 100.000 KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments