(VIDEO) Bh. policajci pretukli mladića (26) Adema zbog telefona: “Plus sam dobio kaznu od 900 KM”

(VIDEO) Bh. policajci pretukli mladića (26) Adema zbog telefona: “Plus sam dobio kaznu od 900 KM”


Policijsku brutalnost na svojoj koži osjetio je 26-godišnji Adem Huseinović iz Sanskom Mosta koji je sinoć zbog bizarnog razloga pretučen, te mu je napisala kazna od čak 900 KM.

“Krenuo sam na benzinsku pumpu da kupim cigarete i alkohol. U međuvremenu vidio sam da se bijelo vozilo bijele boje kreće iza mene neznajući da je to policijsko vozilo. Blicali su ali ja nisam stao jer nisam znao ko je. Tek kada su upalili rotaciju shvatio sam da je to policija MUP USK PS Sanski Most.

Stao sam sa svojim kombijem i upitao policijske skužbenike u čemu je problem. On mi je rekao da mu dam vozačku i saobraćajnu – izjavio je 26-godišnji Adem Huseinović  za portal Crna-Hronika

Ja sam rekao da nemam položen vozački ispit. Nakon toga me je pitao da li sam pio, ja sam rekao da jesam popio par piva i to je to. Napisao mi je kaznu od 400 KM i rekao mi da potpišem da snosim odgovornost za prekršaj. Ja sam pitao mogu li potpisat za sudsko odlučivanje. Zbog toga je nastao problem.

Vidno iznerviran policajac, rekao mi je da ću morati u policijsku stanicu. Upalio sam auto i otišao u policijsku stanicu bez opiranja. Sjeo sam u policijsku kancelariju i u desnoj ruci držao mobilni telefon.

Tražili su mi telefon, ja sam rekao da ne dam telefon jer je to moje privatno vlasništvo. Tada mi je policajac prišao sa leđa i bacio me na pod. Počeli su me udarati 5 minuta a ja sam se opirao. Bilo ih je petorica. Kada su me izudarali onda su me svezali, glava mi je bila na podu.

Policajac je prišao i udario mi dva šamara, te u predjelu lijevog bubrega. Odveli su me u ćeliju gdje sam prenoćio do 9h ujutro. Ujutro sam otišao da sam izjavu kod zamjenika komandira ali nisam dobio nikakav zapisnik. Pustili su me kući oko 10:30h.

Prošlo je 20 minuta, zovu me iz stanice da se javim opet, jer sam kao zaboravio nešto. Kada sam se vratio, vidio sam da su prepravili prekršajni nalog prepravili sa 400 KM na 900KM. Ja sam uspio potpisati sudsko odlučivanje.” – izjavio je 26-godišnji Adem Huseinović  za portal Crna-Hronika

Šta piše u prekršajnom nalogu?

“Zaustavljen da upravlja motornim vozilom VW transporter – kombi prije sticanja prava za upravljanje te odbio alkotestiranje a bio u vidno alkoholiziranom stanju.” te je prekršio sljedeće članove ZOOBSA-a 284,210,152 i ukupno dobio kaznu od 900 KM.

Policijska brutalnost snimljena je telefonom sa obližne zgrade. Pogledajte video

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija