(VIDEO) Darko Milinović: Ova vježba i ovaj savjet pomogli su mi da pobijedim COVID

Nekadašnji ministar zdravlja Hrvatske, sadašnji ličko-senjski župan Darko Milinović, nakon što je prebolio teži oblik COVID-a, vratio se na posao.

Za Dnevnik HTV-a opisao je tokom bolesti zbog koje se, u nekim trenucima, borio za svaki udisaj.

Sve je počelo bezazleno, samo povišena temperatura i blaga bol u prsima.

“Prvih sedam dana bio sam gotovo bez simptoma. Čak sam se našalio da bih išao vježbati, ali doktori mi ne daju”, ispričao je.

No zatim se između sedmog i desetog dana stanje naglo pogoršalo. Tada svoj dom zamjenjuje COVID odjelom u gospićkoj bolnici.

“Došlo je do obostrane upale pluća, nakon toga oba plućna krila bila su zahvaćena i jetreni nalazi su bili loši, bio sam u jednom dosta klinički ozbiljnoj kliničkoj slici”, rekao je.

Takva je slika trajala danima i minute su dijelile hrvatskog župana od toga da ga iz gospićke bolnice, gdje se težim bolesnicima daje samo kisik, presele u riječku na respirator. Stanje se blago poboljšalo pa su odustali. Kaže da mu je iznimno pomogla vježba koju su mu preporučili kolege ljekari.

Riječ je o – puhanju balona. Ovim se rasteže donji dio pluća, dok spavanje na trbuhu olakšava rad pluća.

Zbog svega što je prošao i zbog bolesnika na odjelu koje je gledao u teškom stanju, poziva sve one koji ne poštuju mjere i umanjuju opasnost virusa neka posjete Covid odjel u bilo kojoj bolnici.

Nakon gotovo mjesec dana borbe s virusom kaže da se danas osjeća kao da je rukom sve odneseno. Vratio se poslu, a gotovo svaki dan odlazi barem dva sata u bolnicu demonstrirati vježbe disanja Covid pacijentima.

Još mu je jedan savjet olakšao muke, kaže, a to je spavanje na trbuhu. Tako se olakšava rad pluća.

Zbog svega što je prošao i zbog bolesnika na odjelu koje je gledao u teškom stanju, poziva sve one koji ne poštuju mjere i umanjuju opasnost virusa neka posjete Covid odjel u bilo kojoj bolnici.

Nakon gotovo mjesec dana borbe s virusom kaže da se danas osjeća kao da je rukom sve odneseno. Vratio se poslu, a gotovo svaki dan odlazi barem dva sata u bolnicu demonstrirati vježbe disanja COVID pacijentima.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79