(VIDEO) DIRLJIV SUSRET: Pogledajte zagrljaj majke i sina nakon 29 dana

Snimak koji prikazuje susret majke i djeteta nakon što su zbog koronavirusa bili razdvojeni 29 dana osvojio je srca korisnika društvenih mreža.

Pandemija koronavirusa dovela je do zatvaranja granica, kućne samoizolacije i društvenog distanciranja. U nekim slučajevima, pandemija je razdvojila i čitave porodice. Zbog toga je posebno dragocjen trenutak kada je prije nekoliko dana dječak u Kini konačno ugledao svoju majku nakon 29 dana razdvojenosti.

Riječ je o zdravstvenoj radnici koja je 15 dana provela na odjelu za zaražene koronavirusom u jednoj bolnici boreći se da spasi svoje pacijente, a potom je još dvije sedmice boravila u samonametnutoj karanteni. Ona se 14. marta vratila kući, u grad Shijiazhuang u pokrajini Hebei, piše UNILAD.

Čim je kročila iz autobusa, dijete joj je poletjelo u zagrljaj plačući..

Kina daje primjer drugim zemljama

U Kini je od prosinca zabilježeno više od 80.000 slučajeva oboljelih od virusa Covid-19. Ipak, posljednji podaci pokazuju da ima uspjeha u načinu na koji tamošnje vlasti i nadležni zdravstveni organi suzbijaju širenje zaraze. Dr. Gauden Galea, predstavnik SZO-a u Kini, poručuje da i druge zemlje mogu puno toga naučiti iz kineskog primjera.

“Prirodan tok epidemije ne mora dostići razmjere koji će prouzrokovati preopterećenje zdravstva. Lekcija je, u ovom slučaju, obuzdavanje zaraze, a to je ono što bi i druge zemlje trebale usvojiti i primijeniti”, kaže dr. Galea.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79