(VIDEO) Dževad Hasić “Rera” – Inspektor mi je nudio novac kako bih svjedočio protiv Beriza Kabilovića

Redakciji portala Crna-Hronika obratio se Dževad Hasić zvani “Rera” iz Tuzle koji tvrdi da mu je ugrožen život i da strahuje za svoju sigurnost.

(FOTO) Beriz Kabilović za CH: KPZ “Zenica je kao fakultet…”

“Obraćam se putem medija, jer se bojim za svoju vlastitu sigurnost. Radi se o inspektoru Okanović Adnanu koji mi je nudio novac da svjedočim protiv Beriza Kabilovića i njegove organizacije. Da lažem na sudu, kako me je poslao na neka mjesta. Nisam pristao.

Slao me je Žigić Benjaminu da mu poturim drogu, jer nisam pristao. Nudio mi je novac da zapalim kuću Žigić Benjaminu. Isto nisam pristao. Koga sada sretne od dilera na ulici, pretresa. Ako nađe neku količinu droge, rekle kako sam ja to naštimao.

Sad imam problema sa nekim malim dilerima koji mi se javljaju, prijete. Sve sam prijavio PU Istok gdje postoje zabilješke i izjave. Toliko od mene” – tvrdi Dževad Hasić u video klipu koji je poslao sa nepoznate lokacije našem portalu.

Kakav je tvoj odnos sa Berizom Kabilovićem?

“Sa Berizom sam bio u dobrim odnosima sve dok nije pao onda su počeli pritisci na mene od njegovih protivnika i od inspektora pojedinih, da sjedočim protiv njega. Vjerovatno su mislili da me mogu okrenuti protiv njega. Da lažem jer svima je poznato da je Beriz pretukao Okanovića, pa mu se on sveti na sve načine ali ja nisam htio da svjedočim. Mene ne mogu tjerati na te svari i kupovati jer protiv njega je montiran proces. Kupuju se svjedoci da lažu na sudu. Počinio sam razna djela u prošlosti. Bojim se za svoju sigurnost i bojim se da mi ne podmetnu neka djela koja nisam uradio. Da ne naštimaju radi ovoga što sam vama rekao” – izjavio je Dževad za Crnu-Hroniku

Podsjetimo, inspektor Okanović je radio na predmetu koji se vodio protiv Kabilovića i kriminalne grupe koju je ovaj predvodio. Okanović, koji je u kumskim vezama sa vlasnikom diskoteke Viva, 10. decembra 2018. posjetio je ovu diskoteku i tamo naletio na Kabilovića, Selimovića i još 5-6 Kabilovićevih prijatelja. Nezadovoljan što ga je inspektor privodio, Kabilović i Selimović su nasrnuli na inspektora, a jedan njihov poznanik iz Živinica navodno je potegnuo i nož na Okanovića. Možda bi se cijeli ovaj sukob završio mnogo gore po Okanovića da jedan gost diskoteke nije bio priseban i otvorio požarni izlaz, kroz koji se policijski inspektor izvukao iz objekta. Taj gost diskoteke je potom zaključao vrata i tako spriječio Kabilovića i ostale da krenu za inspektorom.

Oglasila se supruga Benjamina Žigića za CH: Moj muž je pretučen, policajci će biti prijavljeni!

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79