(VIDEO) Enis Bešlagić snimio video: “Niko ne zna na šta ga brat loži”

Sarajevo je danima nosio titulu najzagađenijeg grada na svijetu.  U Sarajevu je koncentracija čestica PM2.5 trenutno je 28,2 puta veća od preporučenih vrijednosti Svjetske zdravstvene organizacije na godišnjem nivou.

Inače, PM2,5 ili fine čestice su manje od 2,5 mikrometra, pa lakše i dublje mogu prodrijeti u organizam. One nastaju sagorijevanjem fosilnih goriva, poput ispušnih plinova iz automobila, grijanja na drva ili ugalj piše Crna-Hronika.

Upravo o nesavjesnim građanima Kantona Sarajevo govorio je i poznati bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić koji je javnosti prezentirao video snimak zabilježen u Blažuju u kojem se vidi veliko zagađenje zgraka.

“Zbog neodgovornih imamo najgori zrak na svijetu” – naziv je video snimka kojeg je zabilježio Enis Bešlagić.

Evo ga, zrak u Sarajevu je čist. Pogledajte okolo sve, ali ima onih koji kao mogu nešto. To niko ne zna šta ga brat loži. Pogledajte.

On je naložio iz kuće i on truje ovaj grad i to je kao legitimno. I on je kao jad, kao nema, ali vidiš šta ga brat loži. Jel moguće?” – izjavio je Enis Bešlagić.

Jedan takav nesavjestan građanim snimljen je i u Vogošći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79