(VIDEO/FOTO) “Upali su usred noći, vezali čuvara i stavili mu kesu na glasu”: Sin vlasnika firme koju su zapalili piromani prepričava detalje požara

Nekoliko naoružanih osoba došlo je i zavezalo stražara. Stavili su mu kesu na glavu i počeli su od vozila do vozila da stavljaju flaše benzina. Stavili su ih i u fabriku betona, potom na građevinske mašine, asfaltnu bazu i separaciju pjeska. I onda su sve su to zapalili.”

Ovako za “Vranjsku plus” prepričava detalje užasnog podmetnutog požara, koji se dogodio u noći između nedjelje i ponedjeljka u oko dva sata ujutro, sin vlasnika preduzeća “5D” Dalibor Ugrčić.

loading...

Kako kaže, u podmetnutom požaru izgorjelo je devet kamiona, dio fabrike betona, dio asfaltne baze i separacija građavinskog preduzeća “5D” koja se nalazi u selu nadomak Vranja.

Kako kaže Ugrčić, o drami ga je obavijestio upravo napadnuti radnik čim su piromani pobjegli.

– Zvao me je da mi kaže da gore kamioni. Onda sam ja pokupio jednog radnika, angažovao sam vatrogasce i ostale radnike. To što je izgorjelo pokušali smo da spasimo da se ne širi dalje – ispričao je on.

Kako je dodao, gašenje ogromnog požara bilo je dramatično jer su vatru pratile i jake eksplozije!

– Pucali su rezervoari od ulja, pucale su neke boce kiseonika, gume, bile su jake eksplozije. Srećom smo udaljeni od okolnih kuća, pa se sve dobro završilo i niko nije povrijeđen – rekao je Ugrčić.

Kako kaže, napadnuti radnik je dobro, a šteta je, prema prvim informacijama, ogromna.

– Radnik je dobro, pod stresom je i ima od vezivanja modrice i ogrebotine – rekao je on.

Kako je dodao, vlasnik preduzeća je njegov vlasnik još od 1969. godine.

– Imamo oko 50 zaposlenih radnika, ali sada je ovim požarom 30 radnika izgubilo posao – kaže Ugrčić.

O ovom napadu obavješteno je Osnovno javno tužilaštvo u Vranju. Istraga požara je u toku.

"Upali su usred noći, vezali čuvara i stavili mu kesu na glasu": Sin vlasnika firme koju su zapalili piromani prepričava detalje požara

"Upali su usred noći, vezali čuvara i stavili mu kesu na glasu": Sin vlasnika firme koju su zapalili piromani prepričava detalje požara

Gepostet von Crna-Hronika.info am Montag, 15. April 2019