(VIDEO) Hrvata u garaži preplašila zmija, a onda su došli stručnjaci: “Ne, to je sasvim drugi gmaz”

U podzemnoj garaži na zagrebačkoj Pešćenici muškarac je naišao na neočekivanu zmijoliku životinju. Muškarac je poklopio gmaza i pozvao Azil Dumovec.

Kada su stigli na teren, djelatnike Dumovca dočekalo je nesvakidašnje iznenađenje.

“Ovo proljeće još nismo počeli primati dojave za zmije. Zato nas je začudio poziv, no odmah smo izašli na intervenciju. Kolega iz terenske ekipe sumnjičavo je podigao kutiju i imao što vidjeti! Na podu je bljesnuo blavor, zmijoliki gušter dugačak 70 centimetara”, napisali su na Facebook stranici Azila.

Kažu i kako životinja nije iz kontinentalnih dijelova Hrvatske, već boravi na područjima uz more.

Pretpostavljaju da se uvukao u automobil koji je s obale išao prema unutrašnjosti i tako stigao u Zagreb.

Blavor je trenutno u skloništu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba, a moraju veterinari utvrdili je li zdrav, a potom će ga vratiti u njegovo stanište, piše Večernji.hr.

“Čudesan gmaz nije iz ovog podneblja. Živi u području uz more. Nekome se vjerojatno zavukao u automobil i dovezao u metropolu.

Sada je u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Veterinari će ga pregledati, a ako je zdrav, smislit će se način kako ga vratiti u područje kojem pripada”, objavio je Azil Dumovec.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79