(VIDEO) Kako je živjeti u Njemačkoj: “Ne daju vam milione, ali ne morate brinuti o osnovama”

Bosanka Almasa Jahijagić koja živi u Njemačkoj u videu na TikToku ispričala je svoje iskustvo s tamošnjim životom.

Izdvojila je jedan komentar koji joj je napisao jedan pratitelj.

“U Njemačkoj si vječiti podstanar. Ne možeš ništa ostvariti, to je jedina istina”, piše. Almasa kaže da se s tom tvrdnjom baš i ne slaže.

“Pa, ne bih baš tako rekla. Da, podstanar sam, ali poznajem dosta ljudi koji su iz našeg kraja i imaju jednu ili više nekretnina. Jesu li kuće, ili su stanovi, ali imaju više nekretnina”, ispričala je.

“Ono čime sam ovdje oduševljena je to da ako si dobar radnik i ako želiš napredovati u bilo kojem polju, daju ti priliku, a uz to ćeš biti i adekvatno plaćen, a ako ne radiš, država se brine za tebe, stan ti je plaćen. Nisu to basnoslovni prihodi, nemojmo se lagati, nitko vam sada ne daje milione i milijarde da ih trošite, ali vam osiguraju. Ne morate brinuti o osnovama”, dodala je.

“Tako da, radije ću ostati ovdje”, zaključila je Almasa.

Inače, Almasu na TikToku prati više od 50.000 ljudi. U opisu profila joj piše da je medicinska sestra i majka troje djece.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79