(VIDEO) Komisija za borbu protiv korupcije ispituje zašto nisu zaposlili kćerku šehida!

Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine Tuzlanskog kantona zatražit će Informaciju od Ministarstva finansija TK zašto nisu zaposlili kćerku šehida, Amru Dedić iz Lukavca.

Na obimnom dnevnom redu ponovo je bio slučaj stambenog objekta 15. maj, ali i prijave za neregularnosti kod zapošljavanja, većinom anonimne. Skupštinska komisija za borbu protiv korupcije razmatrala je obiman dnevni red i izjasnila se o predstavkama koje su većinom bile anonimne. Jedna od takvih je žalba na zapošljavanje u jednom komunalnom preduzeću u Živinicama.

I predstavku koja se odnosi na Dom zdravlja u Lukavcu, proslijedili su inspekciji sa preporukom da detaljno pregledaju navode predstavke. Komisiji je stigao i odgovorkoji se odnosi na objekat ”15. maj” u Tuzli. Komisija se izjasnila i o slučaju nezapošljavanja Amre Dedić iz Lukavca, koja je dijete šehida.

Predsjednik ove skupštinske komisije navodi i da je Odbor za žalbe preporučio njeno zapošljavanje. Informaciju od Ministarstva finansija Komisija za borbu protiv korupcije očekuje u roku od dvije sedmice.

Njen predsjednik navodi, kako će vrlo moguće, ovaj slučaj proslijediti tužiteljstvu.

Komisija za borbu protiv korupcije ispituje zašto nisu zaposlili kćerku šehida, Amru Dedić iz Lukavca! #crnahronika

Posted by CRNA Hronika BIH on Dienstag, 27. März 2018

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79