(VIDEO) Magazinović o Špirićevom protivljenju: Je li za 20 godina litar goriva iz svog džepa nasuo?

Poslanik Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine i jedan od predlagača Prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama Saša Magazinović kazao je kako je “šokiran stavovima pojedinih delegata koji ilustruju potpunu diskonekciju od realnosti i realnog života”.

“Razumijem da nije isto voziti privatno i službeno vozilo. Postavljati pitanje hitnosti u ovom trenutku je zapravo najbolja ilustracija da ti ljude žive u nekom paralelnom univerzumu, da čak ne komuniciraju sa svojim komšijama, prijateljima, sugrađanima. Najglasniji, gospodin Špirić, ne znam je li 20 godina litar goriva iz svog džepa nasuo, ali je uspio naći da je ovo protuustavno, protivzakonito i ne znam šta sve. Klub SNSD-a je jedini koji se protivio hitnom postupku i vjerovatno suštini zakona o ukidanju akciza navodeći kao argumente izostanak stavova različitih institucija. Pri tome potpuno ignorišu da je predsjednik Vlade RS podržao, da nema premijera u državi koji je rekao da je budžet već u suficitu jer se prikuplja više sredstava nego što je planirano, ne kao rezultat ekonomskog razvoja, već kao rezultat inflacije i rasta cijena, pa se prikuplja više PDV-a. Propuštena je prilika da danas bude usvojena odluka da gorivo bude jeftinije od 0,30 do 0,45 KM po litru. Žao mi je zbog toga”, rekao je Magazinović.

Podsjetimo, sjednica Doma naroda PSBiH trajala je sat vremena i okončana je nakon što nije bilo entitetske većina za razmatranje izmjena zakona o akcizama po hitnom postupku.

Protiv su bili delegati SNSD-a, a nije moglo doći do usaglašavanja jer se Bakir Izetbegović nije pojavio na sjednici, piše N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79