(VIDEO) Mladić iz Sarajeva držao psa danima na balkonu. Na vrata mu došli članovi “Crnih Pantera”

Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja BiH je glavni pravni akt u oblasti zaštite životinja u BiH. Svaki zakon entiteta ili podzakonski akt u ovoj oblasti mora biti usaglašen sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja BiH.

Zakon o zaštiti i dobrobiti BiH je dobar i funkcionalan zakon koji se ne provodi samo zato što određeni politički i stručni krugovi ne žele njegovu primjenu.

Još jedan nemili događaj desio se u sarajevskom naselju Bjelave gdje je mladić danima mučio i zlostavljao ps kojeg je zaključao na balkon i tu izgladnjivao. Sarajka Azra nakon što je danima gledala psa kojem niko nije htio pomoći, odlučila je pozvati Organizaciju za zaštitu životinja “Panter”.

“Lično mi smo zvali Panter.. Jer niko osim njih neće da reaguje… Zvali su nadležne organe i čujte šta su rekli. Niko nije htio reagovati osim Pantera. Momci iz Ključa dolaze u Sarajevo da dješavaju naše probleme u glavnom gradu. Zašto, zato što naših mangupa nema!
Molim sve članove da podržimo ove momke na bilo koji način.. Jer su iskreno zaslužili….” – izjavila je Sarajka Azra piše Crna-Hronika.

“Nejasno nam je što ovaj put nismo dobili podršku nadležnih institucija za ovakve slučajeve, zašto niko nije reagovao u skladu sa zakonom, kada će se prepoznati situacija da je životinja živo biće koja ne smije da bude zapostavljena⁉️

Pas koji je danima na balkonu u teškom stanju kako svjedoci kažu, u pitanju je mladi bračni par koji ne pušta nikog da se psu pomogne ili da nas razuvjere. Napominjemo da se ovako neće završiti te da smo spremni ovaj put na svaki mogući i zamisliv način da spasimo mučenog, nedužnog psa❗

Svjedoci su prijavljivali svim mogućim institucijama… Ništa nije riješeno. Institucije su zakazale, zbog toga i postojimo! Očekujte ubrzo naše slijedeće korake❗

Dijelite dalje kako bismo stali u kraj ovakvim dešavanjima i riješili probleme❗
Za sve što radimo radimo organizovano u okvirima zakona, gdje se zakon prekrši vjerujte da smo primorani bili❗ Pratite slijedeće objave ⬆️” – izjavili su iz Crnih pantera za Crnu Hronuku.

 

 

“Organizacija broji preko 500 registrovanih članova širom države i spremni smo na sve. Imamo punu podrsku cijele države koja ne želi da gleda nepravdu i bude zapostavljena.

Imamo rješenja za mnoge situacija i ne dobijemo li odobrenja riješavat ćemo stvari na sistematicnije i konfiguracijiskim načinom rada. Spremni smo na sve i ne možete nas ugasiti” – izjavio je direktor organizacije za zaštitu životinja “Crni Panter” Ahmed Džinović za portal Crna-Hronika.

(VIDEO) Haso snimljen kako ostavlja psiće pored puta. Reagovali članovi “Crnih Pantera”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79