(VIDEO) Mladić urinirao po vjerskom objektu u Bijeljini: Oglasio se i Medžlis IZ

Na društvenoj mreži Facebook objavljen je skandalozan video u kojem mladić urinira po vjerskom objektu u Bijeljini. Drugi mladić ga snima te šalje eksplicitnu poruku u javnost.

Na meti vandala bila je džamija Dašnica u Bijeljini. Sramotan čin objavljen je na Facebook-u. Kako neznanično saznajemo obojica mladića sa snimka su sportisti iz fudbalskog kluba Zvijezda 09. Kratkim obavještenjem oglasio se i Medžlis Iskamske Zajednice Bijeljina.

“Skrnavljenje Dašnica džamije u Bijeljini. Čega se pametan stidi, time se šovinista ponosi pa objavljuje na internetu. Sramota” . piše Crna-Hronika.

 

 

U petak, 13. januara 2023. godine, na društvenoj mreži Facebook pojavio se snimak skrnavljenja Dašnica džamije u Bijeljini. Na snimku su nepoznate osobe oskrnavile Dašnica džamiju koja je u fazi obnove. Uz neprimjeren čin (namjerno vršenje nužde na zid džamije), izrečene su i psovke upućene muslimanima. Medžlis Islamske zajednice Bijeljina snimak će predati Policijskoj upravi u Bijeljini od kojih se očekuje da se što prije pronađu i sankcionišu odgovorne osobe.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina najoštrije osuđuje ovaj čin i poziva nadležne da ga istraže, odgovorne sankcionišu te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

„Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ovog nedjela“, kaže Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Osudi ovog čina pridružio se i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina. „Mučno je gledati to što je učinjeno i objavljeno u javnom prostoru, pogotovo što se, izgleda, radi o mladim ljudima. Policija bi trebalo da utvrdi  ko su počinitelji, to je ono što svi očekujemo“,  kazao je Gradaščević.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79