(VIDEO) Mladići se okupili ispred Kostinog stana: “Ubio je sestru našeg prijatelja. Želimo samo jedno”

Ispred zgrade na beogradskom Vračaru u kojoj živi porodica dječaka K.K. koji je u srijedu, 3. maja počinio svirepi zločin kakav se ne pamti na ovim prostorima, danas se nešto prije 17 sati okupilo oko stotinu mladih.

Učenici više beogradskih škola, među kojima ima i onih koji su već maturirali, ovim okupljanjem žele ukazati na sistem koji je u Srbiji, kako kažu uvelike zakazao, piše Slobodna Dalmacija.

Razgovarali smo s 19-godišnjim Aleksandrom Jokićem čijem je prijatelju u krvavom pohodu ubijena sestra.

“Mi samo želimo apelirati na vlast da uradi nešto povodom ovoga. Sestra našeg dobrog prijatelja je ubijena. Kao i još sedmero nedužne djece i čovjek koji je svima bio uzor. Ovo ne bi smjelo proći nekažnjeno, da dijete samo tako uđe u školu i napravi masakr.

Tražimo da se uvede zakon da se i poslije 12 godine neko može kazneno goniti.

Što se tiče dečka koji je to napravio na njega je očito utjecalo društvo i nije baš bio dobro u glavi čim je ušao u školu s oružjem i to napravio. Nadam se da se ovako nešto više nikad neće ponoviti u Srbiji”, zaključio je Aleksandar.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

@lukathegifter

#fyp #foryou #vital #trend #foryoupage #balkan

♬ original sound – LeDu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79