(VIDEO) MUP KS traži najsposobnije: Ministar Katica objavio kako izgleda testiranje kandidata za službu

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica (NiP) je objavio videosnimak testiranja fizičke spremnosti onih koji su konkurisali za rad na poziciji policijskog službenika.

Kandidatima je obrazloženo kako će se testirati i šta se od njih očekuje. Osim Katice, testiranju su prisustvovali šef kantonalnog Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Erduan Kafedžić, savjetnik za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom isped Američke ambasade Eric Larson i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić (NiP).

Posted by Admir Katica on Wednesday, 24 November 2021 

Bit će zaposleno 200 policajaca, a nadležni su ranije ukazivali da glavnom gradu nedostaju ovi službenici. Katica je ranije obećao da će sve učiniti da zapošljavanje bude potpuno transparentno. Promijenjen je i način ispitivanja teorijskog znanja kandidata, a kako bi zapošljavanje bilo transparentno.

Nakon ranijih zapošljavanja policajaca pojavljivali su se navodi o brojnim nepravilnostima, tj. da su zapošljavani oni koji nisu ispunili tražene uslove. Spominjane su i koruptivne radnje prilikom prijema novih policajaca.

Posted by Admir Katica on Wednesday, 24 November 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79