(VIDEO) Nakon što je smijenjen Hadžibajrić, na zgradi Općine zapaljen vatromet

Na današnjem referendumu je Ibrahim Hadžibajrić smijenjen sa pozicije načelnika Općine Stari Grad na kojoj je bio od 2008. godine.

Od ukupno 46 biračkih mjesta, “za” je glasalo 77,61 posto birača, a “protiv” je bilo 21,68 posto birača stoga se referendum smatra uspjelim. Za opoziv Hadžibajrića bilo je potrebno više od 50 posto od ukupnog broja birača koji su izašli na referendum.

Nakon što je smijenjen sad već bivši načelnik općine Stari Grad, na zgradi općine zapaljen je vatromet kako bi se proslavila njegova smjena. Još uvijek je nepoznato ko je mogao sa zgrade općine zapaliti vatromet.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je u maju optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa. On je također zajedno sa Elmedinom Karišikom, Seidom Hadžibajrićem i Almom Destanović uhapšen u akciji Start, a sumnjiče se za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79