(VIDEO) Nakon što je tuzlanska porodica morala otkopati majčin mezar: Intervenisao advokat Ajanović, nadgrobni spomenik pomjeren

Novinar Fatmir Alispahić je na Facebook stranici svoje emisije Defter Hefte objavio potresan snimak iz Tuzle. Kako navodi, na tuzlanskom mezarju Musafirovac sin je morao iskopati majčin kabur kako bi uvjerio Islamsku zajednicu da je ukopno mjesto zauzeto. O navedenom je portal Crna Hronika pisao prije nešto više od mjesec dana.

(VIDEO) IZ u Tuzli prodala zauzeto ukopno mjesto, porodica morala otkopati majčin mezar

Zahvaljujući Mirnesu Ajanoviću okončana je drama na tuzlanskom mezarju Musafirovac, gdje je sin bio primoran da iskopa majčin mezar kako bi “pogrebnu mafiju” uvjerio da su spomenik podigli 70 cm udesno, objavio je prije dva dana Alispahić na Facebook stranici svoje emisije.

Alispahić ponavlja da je “pogrebna mafija”, kako naziva prevashodno nadležne u Islamskoj zajednici, ovo učinila kako bi mezar njegove majke prodali kao “slobodno ukopno mjesto”.

Intervencijom Mirnesa Ajanovića spomenik je vraćen iznad mezara.

Pogledajte zapis sa lica mjesta koji je emitiran u Defteru hefte 406, od 15.05.2022. godine.

Zahvaljujući Mirnesu Ajanoviću OKONČANA DRAMA NA MEZARJU Musafirovac, gdje je sin bio primoran da iskopa majčin mezar…

Posted by Defter hefte on Tuesday, 17 May 2022

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79