(VIDEO) Napokon! Sutra otvaranje dionice Stolac – Neum

Magistralna cesta Stolac – Neum sutra, 30. juna, svečano će biti puštena u saobraćaj, saopćili su iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno, svečano otvaranje bit će upriličeno na lokalitetu raskrsnice Babin Do, a otvaranju prisustvovat će premijer FBiH Fadil Novalić (SDA), zamjenica premijera i ministrica finansija Jelka Milićević (HDZ) te ostali entitetski ministri. Oni će doći na svečanost nakon sjednice vlade u Mostaru.

Izgradnjom ove saobraćajnice, koja je počela u aprilu 2018. godine, znatno će biti olakšan putovanje do Neuma. Građani, koji nemaju pasoš, više neće biti primorani putovati cestom preko Svitave, koja je u vrlo lošem stanju, da bi došli do Neuma.

Gradnja ceste, duge 36,5 kilometara, koštala je 96,5 miliona KM. Od navedenog iznosa, Vlada FBiH je osigurala 20,1 milion KM, dok je kreditom Svjetske banke (WB) i Evropske investicije banke (EIB) osigurano 75,4 miliona KM, a Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dala je kredit od 879.700 KM, saopćili su iz Vlade FBiH piše Klix.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79