(VIDEO) Napušteni konji u Hotonju kod Sarajeva izašli na ulicu i zaustavili saobraćaj

Mnogi su danas, ali i jučer mogli prisustvovati neobičnoj sceni na putu između Sarajeva i Vogošće gdje je nekoliko napuštenih konja blokiralo saobraćajnicu.

Iako su konji na cestama česta pojava na području Livna i okolnih mjesta, mnogi su se iznenadili kada su životinje vidjeli na frekventnoj cesti u blizini Sarajeva, tačnije u naselju Hotonj.

Životinje su svakako izazvale veliko interesovanje građana koji su bili u prolazu, međutim u isto vrijeme prouzrokovali su i velike gužve s obzirom na to da su tokom prolaska blokirali nekoliko traka.

Divlji konji našli su se i jučer i danas na ulicama Hotonja (Foto: Čitatelj)

Divlji konji našli su se i jučer i danas na ulicama Hotonja (Foto: Čitatelj)

Prema navodima građana, životinje su se najviše zadržale na dijelovima ceste na kojima je posuta sol koju su jeli, da bi se nakon toga uputili prema obližnjoj šumi i kućama koje se nalaze pored puta.

Iz Policijske uprave Vogošća potvrdili su za Klix.ba kako su zaprimili nekoliko prijava građana povodom ovog slučaja te su sve informacije proslijedili nadležnim inspekcijskim i veterinarskim službama.

Također, istakli su kako su službenici PU Vogošća izašli na teren kako bi osigurali dio puta na kojem su prisutne životinje da ne bi došlo do saobraćajnih i drugih nesreća prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79