(VIDEO) Nastavak drame iz Modriče: “Policija umjesto da zaštiti građane, zaštitila batinaše”

(VIDEO) Nastavak drame iz Modriče: “Policija umjesto da zaštiti građane, zaštitila batinaše”


Građani Modriče i okoline ostali su uznemireni nakon što su objavljeni video snimci na kojima grupa mladića obilazi lokale po ovom gradu i traži gazdu jednog od objekata. Kako se vidi na videoklipu, mladići za sebe kažu da “reketiraju pola Beograda”.

Portal Crna-Hronika saznaje da strah i trepet po Modriči provodi bivši MMA borac Ljuban Hoffman Vidović koje je poslao njegov kum Aleksandar Tupeša. Opasni momci i batinaši tražili su Srđana Vidovića zvanog Crvo zbog svojih neraščišćenih poslova.

Kako je danas potvrđeno za CH, Policijska uprava Doboj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzima sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti u vezi događaja koji su prikazani na video snimcima.

Ko je opasni momak Hofman koji tvrdi da reketira pola Beograda: “Mi smo gori od racije”

Po kompletiranju predmeta, Policijska uprava Doboj će protiv tri osobe Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Sprečavanje dokazivanja“ u pokušaju.

Napominju da Policijskoj stanici Modriča, kao ni Policijskoj upravi Doboj niko nije prijavio navedeni događaj koji je prikazan na video snimcima.

Reketaši, na čijem čelu je bio Ljuban Hofman Vidović, nakon što su maltretirali konobara i vlasnika kafića „Street“ u Modriči otišli su do djece Aleksandra Jovanovića Tupeše iz Modriče i odnijeli im poklone. Dok se to dešavalo Hofmah i ekipa su zaustavili saobraćaj i djecu stavili na džip „mercedes“ gdje su telefonom pozvali Tupešu i pustili ga na video poziv, a da stvar bude gore, na snimku se vidi da čitav njihov performans obezbjeđuje policija

Na snimku se može vidjeti da je iza njih parkirano policijsko vozilo i kako policajci usmjeravaju saobraćaj, umjesto da njih hapse.

 

“Policijski službenici Policijske stanice Modriča su 31.10.2023. godine operativnim radom na terenu uočili više nepoznatih lica koja se kretala u grupi na području Modriče, te su iste pozvali u Policijsku stanicu, gdje im je utvrđen identitet. Tom prilikom su izvršeni pregledi navedenih lica, kao i vozila koja koriste i tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji potiču iz prekršaja ili krivičnih djela. Po završetku zakonom propisanih mjera i radnji navedena lica su uz policijsku pratnju napustila područje ove opštine”, naveli su iz policije.

Dalje tvrde da se, na osnovu statističkih pokazatelja, stanje bezbjednosti na području opštine Modriča se može ocijeniti kao zadovoljavajuće. U periodu od 01.01. do 30.09.2023. godine na području ove opštine evidentirana su 93 krivična djela, od čega je ukupno razriješeno 86 krivičnih djela, odnosno 92,5%.

Evidentirano je 65 krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu od čega je rasvijetljeno 58, odnosno 89.2%.

Iz oblasti krivičnih djela protiv života i tijela registrovano je ukupno devet krivičnih djela (osam krivičnih djela „Tjelesna povreda“ i jedno krivično djelo „Teška tjelesna povreda“, od čega su tri krivična djela po nepoznatom izvršiocu i sva su rasvijetljena, što predstavlja da koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 100%.

Građani ismijavaju opasne momke: “Ovo je neka zezancija, skrivena kamera. TikTok mafija”

Policijska uprava Doboj i Policijska stanica Modriča garantuju bezbjednost svim građanima. U vezi događaja koji je nakon objavljenih snimaka na društvenim mrežama izazvao interesovanje javnosti, policijski službenici su isti blagovremeno uočili i postupili.

Apelovali su na građane da ako se na bilo koji način osjećaju ugroženo ili raspolažu sa informacijama u vezi navedenog događaja, da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni broj telefona 122.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija