(VIDEO) Neprespavana noć za mnoge: Nabujale rijeke odnijele mostove i kuće, poplavljena zemljišta

Iza mještana Tuzlanksog kantona je neprespavana noć. Jučerašnje nevrijeme napravilo e ogromnu štettu u brojnim naseljima ovog kantona.

U Sapni su klizišta ugrozila više objekata. Kladanj je ugrožen od potoka i bujica. U Srebreniku, u Špionici je voda ušla u stambene objekte. U Kalesiji su se izlile dvije rijeke, Spreča je poplavila dijelove polja.

Rijeke su se izlile kao posljedica većih padavina u prethodna 24 sata, a najavljene su i nove padavine.

Rijeka Gostelja odnijela je sinoć montažnu kućicu na području Đurđevika u Općini Živinice, a s obzirom na padavine i tokom noći, situacija u poplavljenim područjima Tuzlanskog kantona i dalje je teška.

Nivo rijeka se ne smanjuje.

Na području čitavog tuzlanskog kantona trebala bi biti donesena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće, a neke općine su to jučer i uradile.

Na području općine Živinice u jednom trenutku bila posebno teška te da je rijeka Gostelja odnijela jednu vikendicu – montažnu kućicu.

Padavine su najavljene i za danas prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79