(VIDEO) Nesavjesni vozač AUDI-ja preticao u nedozvoljenoj traci kod Žepča

Još jedan primjer nesavjesne vožnje zabilježen je danas na ulicama Bosne i Hercegovine. Ovaj put, snimak opasne vožnje dolazi s područja Žepča gdje je jedan od učesnika u saobraćaju napravio nekoliko ozbiljnjih saobraćajnih prekršaja.

Kako se može primijetiti na snimku vozač je preticao automobil koji se nalazio ispred njega. Preticanje u ovom slučaju ne bi bilo sporno da vozač tom prilikom nije napravio ozbiljan prekršaj.

Naime, na snimku se može vidjeti kako se vozač prestrojava u traku koja je namijenjena za automobile koji se isključuju sa glavne saobraćajnice.

Međutim, umjesto skretanja lijevo, vozač je iskoristio prostor te je pretekao automobil koji se nalazio ispred njega. Pored toga što se preticanje odvijalo na raskrsnici, kraj snimka pokazuje kako je vozač određeni period nastavio voziti i u tzv. isključnoj traci u suprotnom smjeru čime je na još jedan način ugrozio saobraćaj.

Iako su primjeri ovakve vožnje često završavali s tragičnim posljedicama, očigledno je kako vozači u Bosni i Hercegovini i dalje krše brojne saobraćajne propise i na taj način bezrazložno ugrožavaju život sebe, ali i drugih sudionika u saobraćaju piše Klix.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79