(VIDEO) Nesreća kod Olova, kamion sletio sa ceste, nema povrijeđenih

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na M18 kada je iz još neutvrđenih razloga vozač kamiona izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa ceste.

Kako nam javljaju vozači na ovoj dionici puta formirana je velika kolona vozila.

U toku je uklanjanje popriječenog teretnog vozila tako da se na magistralnom putu M-18 kod mjesta Gradina u blizini Olova sada saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na mjesto nesreće izašli su policijski službenici. Uskoro više informacija.

Ostale informacije iz saobraćaja

Promet vozila pojačan je, kako na gradskim saobraćajnicama, tako i na putevima u Bosni i Hercegovini, te graničnim prelazima. Magla se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno izdvajamo šire područje Lukavca, Gračanice i Visokog. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na moguće odrone.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati) a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila i duge su kolone u oba smjera, a na graničnom prelazu Velika Kladuša na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da voze opreznije, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79