(VIDEO) OGORČEN NA POLICIJU I INSPEKCIJU: “Obili kapiju firme, pa tražili da im platim večeru”

Policajci i šumarski inspektor u ponedjeljak uveče obili su kapiju moje firme, provozali se kroz krug preduzeća i zatim otišli u restoran u blizini. Potom su me pozvali da im platim večeru, a kada sam odbio, jedan od policajaca me je ljutito otjerao.

Tvrdi ovo za Srpskainfo Aleksandar Jović, vlasnik firme „Drvoprerada Jović“, koji je ispričao da je ostao šokiran ponašanjem policajaca. Njegova firma se nalazi u blizini Doboja, a on ističe da se u bahatom ponašanju posebno isticao policajac kojeg zovu General.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova odbacili su Jovićeve tvrdnje i kažu da su sve radili u skladu sa zakonom.

Jović objašnjava da je cijela situacija počela u ponedjeljak oko 21 sat, kada ga je neko pozvao na telefon i predstavio se kao šumarski inspektor, rekavši da su došli u kontrolu firme.

– Rekao sam im da firma radi do 18 časova, da sam već kod kuće i da se ne mogu vraćati. Pozvao sam ih da dođu u utorak ujutru i da obave svoj posao. Prvo sam pomislio da se neko šali i rekao sam da je kasno. Poslije nekog vremena pozvao sam taj broj. On mi je rekao da su ušli u firmu i da su sada u restoranu koji se nalazi u blizini, te me pozvao da dođem – priča Jović.

Prema njegovim riječima, on ih je upitao kako su ušli u firmu, zato što je kapija bila zaključana.

Foto: ustupljena fotografija

– Rekao mi je da su malo jače gurnuli kapiju i tako otvorili. To znači da su doslovno nelegalno obili kapiju i bez ikakvih naloga ušli u krug firme. Odmah sam se spremio i došao u taj restoran. Kada sam došao za stolom sam, između ostalih, zatekao tri policajca i direktore ŠG Doboj – pojašnjava Jović.

Dodaje da mu se tada obratio policajac iz Banjaluke, a kojeg su svi oslovljavali sa General.

– Ima neki čin, jer sam vidio da ima zvjezdicu na ramenu. On mi je rekao da sjednem za sto i da trebam ovo regulisati. Mislim da se to odnosilo na to da platim večeru. Odbio sam da sjednem za sto i rekao da samo poznajem direktore Šumskog gazdinstva. Zatražio sam da se predstave, jer imam pravo znati ko je provalio u krug mog preduzeća – ističe Jović za Srpskainfo.

Kaže da im je rekao da ima nadzorne kamere na kojem je snimljen njihov ulazak u krug njegove firme, na šta su tada neki počeli smirivati situaciju i govorili mu da ne diže tenziju.

– Tada mi se veoma drsko i uz psovke obratio taj General i rekao da odem od stola. Bio je veom drzak i bezobrazan – tvrdi Jović.

Prema njegovim riječima, veoma ga je pogodilo ovakvo ponašanja policajca i inspektora, zbog čega je odlučio da cijeli slučaj prijavi policiji i unutrašnoj kontroli.

– Ne želim da se ovako bahato ponašanje završi sa ovim. Mislim da niko nema pravo da u tako kasne sate dolazi u moju firmu i obija mi kapiju. Sve je izgledalo kao da su to uradili kriminalci – objašnjava Jović.

On je dodao da su i kroz kapiju mogli vidjeti da nema nikakve šume u krugu firme, jer zbog korone više od četiri mjeseca na radi, niti izvozi drva.

– Nikada nisam bio u sukobu ni sa zakonom, niti s nekom konkurencijom. Radim pošteno i sve po zakonu, a nisam ni ujednoj političkoj partiji – poručio je Jović.


MUP RS: Niko nije provaljivao

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su na području Doboja izvršili unaprijed planiranu asistenciju Internoj kontroli „Šume RS“ i Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, koji su išli u vanrednu kontrolu „Drvoprerada Jović“.

– Tačno je da su policijski službenici došli do same firme, ali niko nije provaljivao, jer kontrola nije izvršena pošto nikog nije bilo, niti se ko javljao na telefon pomenute firme. Nakon izvršenih poslova i zadataka, policijski službenici su u pratnji predstavnika Šumskog gazdinstva Doboj i Glavnog šumarskog inspektora otišli na ručak, gdje je nakon nekog vremena stigao suprug vlasnice firme „Drvoprerada Jović“, koji je počeo s verbalnim uznemiravanjem prisutnih – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Kaže da od njega niko nije tražio da plati račun za ručak policijskih službenika, što može posvjedočiti više svjedoka, koji su se tu zatekli.

– Jasno mu je rečeno da napusti ugostiteljski lokal i prestane s vrijeđanjem, što je isti nakon nekog vremena učinio. Pripadnici PU Doboj su u utorak otišli na lice mjesta, gdje nisu nađeni nikavi tragovi provale, niti nasilnog ulaska u firmu „Drvoprerada Jović“, a o cijelom događju upoznat je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela – istakla je Miljanovićeva.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79