(VIDEO) Osumnjičenom za paljevinu automobila direktorice TVSA predložen pritvor

Do požara je došlo u noći sa utorka na srijedu u ulici Trg ZAVNOBiH na Alipašinom Polju.

Tužilaštvo KS predložilo je nadležnom sudu da odredi jednomjesečni pritvor četrdesetdvogodišnjem M. D. iz Foče koji je uhapšen jučer zbog sumnje da je zapalio “hyundai” u vlasništvu Edine Fazlagić, direktorice TVSA.

On je uhapšen neposredno nakon paljevine, u noći sa utorka na srijedu, a na teret mu se stavlja krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

– Pritvor osumnjičenom je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo – kazala je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Do požara je došlo u noći sa utorka na srijedu u ulici Trg ZAVNOBiH na Alipašinom Polju. Policiji je prijavljeno da dvije osobe pale vozilo, a požar su ugasili pripadnici PVB KS. Povrijeđenih nije bilo, ali je na vozilu nastala značajna materijalna šteta.

Osumnjičeni za paljevinu je ubrzo pronađen te je nakon ispitivanja u policiji predat u nadležnost Tužilaštva KS. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Edina Fazlagić jučer je u prostorijama TVSA održala konferenciju za medije na kojoj je kazala da je njen automobil zapalio bivši uposlenik zbog teksta u Dnevnom avazu o kršenju moratorija na zapošljavanje u ovoj medijskoj kući. Pojasnila je da se radi o radniku kojem je 30. juna prošle godine, po sili zakona, prestao radni odnos, ugovor na određeno vrijeme.

– U tom tekstu sam optužena na površan, paušalan i zlonamjeran način da sam prekršila moratorij na zapošljavanje Vlade KS i bez konkursa primila 14 ljudi, te zaposlila stranački kadar, što apsolutno nije tačno. Automobil mi je zapaljen nakon izjava zastupnika Amela Mekića i tog članka koji nije  istinit – kazala je ona.

Izvor:   Faktor 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments