(VIDEO) Pezića pitali: “Da li je haram ako namjerno izazovem saobraćajni sudar?”

(VIDEO) Pezića pitali: “Da li je haram ako namjerno izazovem saobraćajni sudar?”


Islamski tumač Elvedin Pezić, kojeg na Facebooku prate 341 hiljade osoba, gdje odgovara na brojna pitanja koje dobije preko svojih društvenih mreža. U par mjeseci ranije, Pezić je odgovorio na pitanje, da li je vraćanje kilometara na automobilu grijeh, te kako to utječe na posao, te koji je stav Islama po ovom pitanju. Njegov odgovor možete pročitati ovdje.

Međutim, Pezić je ovog puta dobio pitanje: “Da li je haram ako namjerno izazovem saobrćajni sudar?

Radi se o tome da poznajem jednog čovjeka da štima manje saobraćajne nesreće to jeste da iskoristi priliku kada vidi da neko krši saobraćajne propise i napravi udes namjerno, naplati oštetu da li je taj novac halal? – pitali su Pezića.

 

Čovjek je vidio da neko skreće i nije dao žmigavac i udari ga namjerno. Je li mu takav novac halal, apsolutno nije. Ako je on pogriješio ne trebamo mi pogriješiti tako da je to jedan od najgorih načina da sam čuo u svom životu da čovjek živi na ovakav način, da se voza po gradu i da gleda kada neko pogriješi i onda da ga namjerno udari.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija