(VIDEO) Pezića pitali: “Da li je haram ako namjerno izazovem saobraćajni sudar?”

Islamski tumač Elvedin Pezić, kojeg na Facebooku prate 341 hiljade osoba, gdje odgovara na brojna pitanja koje dobije preko svojih društvenih mreža. U par mjeseci ranije, Pezić je odgovorio na pitanje, da li je vraćanje kilometara na automobilu grijeh, te kako to utječe na posao, te koji je stav Islama po ovom pitanju. Njegov odgovor možete pročitati ovdje.

Međutim, Pezić je ovog puta dobio pitanje: “Da li je haram ako namjerno izazovem saobrćajni sudar?

Radi se o tome da poznajem jednog čovjeka da štima manje saobraćajne nesreće to jeste da iskoristi priliku kada vidi da neko krši saobraćajne propise i napravi udes namjerno, naplati oštetu da li je taj novac halal? – pitali su Pezića.

 

Čovjek je vidio da neko skreće i nije dao žmigavac i udari ga namjerno. Je li mu takav novac halal, apsolutno nije. Ako je on pogriješio ne trebamo mi pogriješiti tako da je to jedan od najgorih načina da sam čuo u svom životu da čovjek živi na ovakav način, da se voza po gradu i da gleda kada neko pogriješi i onda da ga namjerno udari.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79