(VIDEO) Počelo suđenje u slučaju srušene planinske kuće na Bjelašnici

Na Općinskom sudu u Sarajevu počelo je suđenje protiv Općine Trnovo, načelnika Ibre Berila i ostalih zbog rušenja planinske kuće na Bjelašnici, u Babinom dolu, u vlasništvu Muhameda Švrakića, o čemu smo vas izvještavali ranije.

Čuli ste priču kako je odluka Općine iznad odluke sudskih instanci. Čuli ste i za priču u kojoj Općina može poništiti rješenja resornih ministarstava. Čuli ste, jer smo vam je prenosili u nastavcima.

Drama oko rušenja kuće na Bjelašnici: “Došlo je 100 policajaca, bili su naoružani do zuba. Ušli su s bagerima i srušili su najljepšu kuću”

 

Srušena je vikendica, planinska kuća, po nalogu načelnika Općine Trnovo i općinskih službi.
Podsjećamo vas kako je Općina izdavala saglasnosti i, kao i svi koji su makar jednom došli na Bjelašnicu, znala za objekat, te da su rješenja kojima se nalaže rušenje objekta donijele osobe bez potrebne stručne kvalifikacije, kako je to i utvrdilo nadležno ministarstvo.

Također, pokrenut je proces legalizacije prije nego je srušen objekt u Babinom Dolu.
Sve to je ignorisano. A danas je priča dobila i sudski epilog.

Vladar Bjelašnice i Trnova se sveti i sportistima: “U utorak je zakazano rušenje bagerima”

Pogledajte video rušenja ovdje

“Dragi moji prijatelji, a i neprijatelji , danas je bila glavna rasprava po mojoj tužbi za nelegalno rušenje moje kuće u kojoj sam živio. Svjedočenje i dokazi koje je iznijela općina u svoju odbranu su dokazali samo to da je kuća apsolutno bila sagrađena u skladu sa zakonom i svim dozvolama, a to je potvrdio i pomoćnik načelnika za urbanizam općine Osman Smijećanin kroz svoje svjedočenje, čak je priznao da postoji ugovor sa starim vlasnikom da se za kuću nije moralo plaćati ni korištenje zemljišta.

Sve one priče i teorije kriminalaca načelnika Ibro Berilo kojima je lagao javnost da sam bespravni graditelj su pale u vodu i pokazale da su laži za javnost.

U daljim svjedočenjima svjedočio je brat bivšeg vlasnika i potvrdio priče koje su kružile da je kuću sebi lično želio uzeti načelnik općine Ibro Berilo.

Svjedok je tačno rekao obzirom da je bio na svakom sastanku da je lično načelnik izveo bivšeg vlasnika rahmetli Mehu i svjedoka i izabrao mu lokaciju gdje će se kuća graditi. Kada je kuća završena od starog vlasnika je načelnik općine zatražio mito i korupciju “ti ćeš Meho meni lično jednu ovakvu dati a ja tebi plac za 20 novih kuća da napraviš etno naselje” , dokaz toj priči je i izdati dokument općine od načelnika Pismo namjere da općina se obavezuje da da plac za postavljanje 20 takvih kuća.

Završne riječi su zakazane za februar 2023 godine i po svemu bi pravda trebala biti na mojoj strani jer i nalazi sudskog vještaka pokazuju da kuća nije kompletna srušena jer na terenu su ostali temelji objekta, podrum i kompletna infrastruktura što znači ja sam još u posjedu.

Dokazana je jedna stvar najveća, a to je da sam apsolutno imao legalno sagrađenu kuću, a da je Ibro Berilo je srušio pokazujući mišiće i snagu korumpiranog sistema ove zemlje i političkih kriminalaca . Molim podijelite ko želi .Hvala” – izjavio je Muhamed Švrakić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79