(VIDEO) Pogledajte kako izgleda gašenje požara iz objekta Heco: “Po vatrogascima padali dijelovi plafona”

(VIDEO) Pogledajte kako izgleda gašenje požara iz objekta Heco: “Po vatrogascima padali dijelovi plafona”


Prema posljednjim informacijama s terena, vatrogasci su uspjeli staviti pod kontrolu požar koji je jutros izbio u pijaci Heco, koja se nalazi u sarajevskom naselju Stup.

Na raspolaganje su stavljeni i svi vatrogasni resursi u Kantonu Sarajevo a na licu mjesta bilo je preko 15 vatrogasnih vozila.

Borba sa vatrenom stihijom trajala je satima a hrabri vatrogasci su na kraju uspjeli staviti požar pod kontrolu. Dodatni problem za vatrogasce predstavlja i to što na toj lokaciji nema hidranta tako da se voda mora dopremati cisternama.

(VIDEO) Hrabri vatrogasci se satima bore sa požarom: Objekat nema hidrant?

U gašenju učestvuju i dobrovoljna vatrogasna društva.

Kako možemo vidjeti na fotografijama i videozapisima, šteta na samom objektu je ogromna i sigurno će se mjeriti u velikim iznosima.

Posao vatrogasca može biti izuzetno zahtjevan i rizičan, ali istovremeno i veoma važan za zajednicu. Vatrogasci se suočavaju sa različitim opasnostima i situacijama koje zahtjevaju brzu i preciznu reakciju. Rizikuju svoje živote kako bi ugasili požar.

Tako je bilo i danas, hrabri vatrogasci gasili su požar a u unutrašnjosti objekta padali su dijelovi plafona po njima. Na sreću niko od vatrogasaca nije povrijeđen saznaje Crna-Hronika.

Portal Crna-Hronika donosi vam dramatične video snimke gašenja požara u objektu Heco.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija